KARTA KAO VIZA Srpski trener iz Katara za Alo! O NOVIM PRAVILIMA: Možemo da primimo 10 gostiju
AP/Hassan Ammar

 

Ljubitelji fudbala i svi koji planiraju da tokom Svetskog prvenstva posete Katar, to neće moći bez ulaznice za neku od utakmica na Mondijalu, koji se održava u toj zemlji od 21. novembra do 18. decembra.

KARTA KAO VIZA Srpski trener iz Katara za Alo! O NOVIM PRAVILIMA: Možemo da primimo 10 gostiju

Privatna arhiva

 

Domaćini najveće sportske manifestacije ove godine su kao razlog ovakve odluke naveli nedovoljan broj smeštajnih kapaciteta u ponudi za goste i navijače za period trajanja Svetskog prvenstva.

Ako, na primer, odlučite da putujete u Katar u vreme Svetskog prvenstva kako biste gledali reprezentaciju, a nemate kartu i želite da je kupite na licu mesta - to vam neće biti dozvoljeno.

KARTA KAO VIZA Srpski trener iz Katara za Alo! O NOVIM PRAVILIMA: Možemo da primimo 10 gostiju

EPA/Mohamed Ali Abdelwahid

 

Ovako će to izgledati u praksi na aerodromu ili na drugim graničnim prelazima sa Katarom. Jednostavno, ko ne bude imao kartu za SP, a dolazi iz inostranstva, neće mu biti dozvoljeno da uđe u zemlju. To će moći samo navijači koji budu posedovali uredno kupljenu ulaznicu sa FIFA žigom, sa kojom će moći da borave u nekoj od mondijalskih zona.

Navijačima službene legitimacije

Berhold Trenkel, glavni operativni direktor za turizam kojim upravlja vlada, odluku je obelodanio u razgovoru za engleski „San“.
- Doneta je odluka da će samo navijačima sa ulaznicama za utakmice biti dozvoljene vize. Biće im potrebne službene navijačke legitimacije da uđu u Katar, a onima koji ih nemaju neće biti dozvoljeno da putuju. Pravila su stroga i postoje s razlogom - rekao je Trenkel.
Ovaj potez takođe sprečava da se ponove scene sa finala minulog Evropskog prvenstva 2020. na Vembliju, kada je veliki broj navijača ušao u zemlju i pravio nerede van stadiona, po ulicama.

KARTA KAO VIZA Srpski trener iz Katara za Alo! O NOVIM PRAVILIMA: Možemo da primimo 10 gostiju

EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

 

- Najnovija informacija za nas koji živimo u Kataru je da ćemo privatno moći da primimo do 10 gostiju, a to podrazumeva rođake, prijatelje... ali pod uslovom da imaju kartu i koji se prijave da će kod nas biti smešteni. To doskoro nije bilo dozvoljeno - raportira nam iz Dohe naš fudbalski trener Zoran Stojanović, uz opasku:

- Podigla se fama oko smeštaja, cene se kreću od 80 do 500 dolara po danu u hotelima koji nisu superluksuzni. Poželjno je biti oprezan u izboru. Ipak, najbolju i najsigurniju opciju nudi aranžman preko FSS.

 

 

Danas počinje treći krug prodaje ulaznica.

- U prva dva prodato je 805.000. Treći ciklus traje do 11. aprila. Najveće je interesovanje za otvarajući meč i finale. Za tri utakmice Srbije u grupnoj fazi, u prvom ciklusu, trebalo je izdvojiti 270 evra. Druga faza bila je skuplja - 450. Sada se očekuje dodatni skok cena, pošto interesovanje raste posle obavljenog žreba.

Katar je zemlja sa oko tri miliona stanovnika, te su otud i smeštajni kapaciteti takvi da će biti teško primiti i sve one koji će sa kartom ući u zemlju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading