ŠAMPIONSKI BAL? Danas je žreb za SP, poslednje za dvojicu asova koji NIKAD NISU BILI PRVACI!
Foto: AP

 

Pred Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem je - ne daj bože samo povrede - peti Mondijal. Poslednji, nažalost. Kad „Al Rihla“ 21. novembra krene na putovanje po stadionima bogatog emirata, Portugalcu će faliti dva i po meseca do punih 38, a Argentinac će imati 35 godina i pet meseci. Za naredno SP, 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, priznaćete, biće matori za reprezentaciju. Ako uopšte budu igrali...

ŠAMPIONSKI BAL? Danas je žreb za SP, poslednje za dvojicu asova koji NIKAD NISU BILI PRVACI!

AP/Luis Vieira

 

KRISTIJANO RONALDO (37)

(Portugal)
186 utakmica
115 golova
2 trofeja (EP 2016, Liga nacija 2019)

I zato, dvojica arhirivala, uostalom kao i svi mi, ceo svet, nestrpljivo čekaju izvlačenje kuglica u Dohi (18.00, RTS1). Koga će dobiti u grupi? Kakve će imati prepreke u nokaut fazi? Mogu li do titule prvaka? Da, zaista, mogu li Ronaldo ili Mesi konačno da podignu Zlatni globus? Hoće li se karijere najboljih fudbalera današnjice završiti a da jedan od njih nije osvojio najveće sportsko takmičenje (nek oproste olimpijske igre)?

ŠAMPIONSKI BAL? Danas je žreb za SP, poslednje za dvojicu asova koji NIKAD NISU BILI PRVACI!

EPA/Jose Jacome

 

LIONEL MESI (34)

(Argentina)
160 utakmica
81 gol
1 trofej (Kopa Amerika 2021)

Rođeni da obaraju rekorde, Kristijano i Leo će prvom odigranom utakmicom u Kataru ući u društvo fudbalera s pet Mondijala u kojem su Meksikanac Antonio Karbahal (1950-1966), Nemac Lotar Mateus (1982-1998), Meksikanac Rafael Markez (2002-2018) i Italijan Đanluiđi Bufon (1998-2014).

 

 

Želimo tvoju spermu!

Koliko je Ronaldo omiljen u svom narodu, pokazale su dve Portugalke tokom minulog finala baraža protiv Severne Makedonije (2:0).
„Ronaldo, daj nam svoju spermu“, napisale su crnka i plavuša na kartonu na kojem je bio iscrtan i spermatozoid.
Kristijano, podsećamo, ima četvoro dece, a uskoro će postati otac još dvoje. Verenica Georgina Rodrigez iščekuje porođaj...

Ronaldo će imati priliku i za (još jedan) lični rekord. Naime, ukoliko bar jednom zatrese mrežu, postaće prvi u istoriji koji je dao gol na deset uzastopnih velikih takmičenja. Za njim su devet evropskih i svetskih prvenstava, počev od 2004, na kojima je bio strelac. Devet ima i Asamoa Đan (Gana).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading