OBOREN REKORD! Ženski "El Klasiko" će gledati 99 hiljada navijača, svi bruje o Barsinim devojkama!
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Verovali ili ne, revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona za žene ući će u istoriju sporta kao najgledanija utakmica ženskog fudbala svih vremena!

Meč između Barselone i Real Madrida gledaće čak 99.000 ljudi, nakon što su rasprodate sve ulaznice za meč na "Nou Kampu"!

Španski mediji bruje o ženskom fudbalu u toj zemlji u sve većoj meri, a Barselona je spremna za pravi spektakl. Rasprodate su sve karte za utakmicu na legendarnom stadionu, nakon što je Barselona u prvom meču savladala Real 3:1 u Madridu.

Barselonine devojke su u januaru deklasirale Atletiko Madrid u španskom Superkupu, a ranije ovog meseca obezbedile su titulu šampionki Španije.

U Ligi šampiona Barselona brani titulu, a veliki je favorit i za osvajanje Kupa.

O neverovatnoj Barseloninoj sezoni govori i podatak da u 36 utakmica u svim takmičenjima ove sezone ima 36 pobeda, a najbolja igračica je osvajačica "Zlatne lopte" Aleksija Puteljas, koja je postigla 24 gola.

 

 

U Ligi šampiona su fudbalerke Barselone primile samo jedan gol u šest utakmica u grupnoj fazi, a u Madridu su u prvoj utakmici četvrtfinala elitnog takmičenja na poluvremenu gubile 1:0 i na kraju preokrenule.

Ženski „El Klasiko“ će premašiti utakmicu između Amerikanki i Kineskinja na Svetskom prvenstvu 1999. godine, koju je gledalo 90.195 navijača.

I ne samo to. Devojke Barselone će srušiti rekord Kamp Nou stadiona ove sezone. Muški tim je u ovosezonskom derbiju gledalo 86.422 navijača i to je bila najposećenija muška Barsina utakmica ove sezone.

Utakmica u Barseloni počinje u 18 časova i 45 minuta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading