BAJKA U PALERMU, EVROPSKI ŠAMPION NA KOLENIMA! Makedonci napravili senzaciju za pamćenje, Turci nisu iskoristili poklon, Bejl je drugi čovek u dresu Velsa!
EPA

 

Kakvo veče! Ko je mogao da se nada da će najlepša fudbalska bajka 2022. godine da dobije svoj prvi deo u Palermu na terenu evropskog šampiona, Italije. Po prvi put u istoriji "azuri" su ostali bez drugog uzastopnog učešća na Svetskom prvenstvu.

Za to je zaslužna selekcija Severne Makedonije koja će prethodnih godinu dana pamtiti zauvek. Nakon istorijskog plasmana na smotru najboljih na Starom kontinentu, sada su Makedonci napravili veliku senzaciju i došli na korak do odlaska u Katar.

BAJKA U PALERMU, EVROPSKI ŠAMPION NA KOLENIMA! Makedonci napravili senzaciju za pamćenje, Turci nisu iskoristili poklon, Bejl je drugi čovek u dresu Velsa!

EPA

 

Teško da je moglo slađe od načina na koji je to uradio Aleksandar Trajkovski u 92. minutu nakon nestvarnih 35 šuteva upućenih ka golu Dimitrievskog. Borili su se gosti nošeni nekoliko stotina navijača koji su došli da ih bodre.

Na kraju je sudbina htela da bivši fudbaler Palerma, baš u gradu i na stadionu na kom je pružao najbolje partije, odvede svoju reprezentaciju u finale baraža.

Severna Makedonija će u finalu 29. marta imati još jedan težak ispit, protiv Portugala koji je slavio protiv Turske sa 3:1.

Iako nisu imali veliku pomoć malo primetnog Kristijana Ronalda, selekcija Fernanda Santoša uspela je da uz malo sreće prođe dalje.

BAJKA U PALERMU, EVROPSKI ŠAMPION NA KOLENIMA! Makedonci napravili senzaciju za pamćenje, Turci nisu iskoristili poklon, Bejl je drugi čovek u dresu Velsa!

Tanjug/Ap

 

Otavio u 15. i Diogo Žota pogađali su za domaćina u prvom delu, a onda je Burak Jilmaz u 65. uspeo da smanji zaostatak. Poklon Žozea Fontea stigao je u 85. minutu kada je pomenuti defanzivac napravio penal, a kapiten Jilmaz promašio čitav gol i tu je bio kraj Turske. Tačku na prolazio stavio je Nunješ u 94. minutu.

Prilično interesantno bilo je i u Kardifu gde je Vels uspeo da savlada Austriju sa 2:1 uz pomoć magičnog Gereta Bejla. Kapiten Velšana nije isti čovek kada nosi dres Real Madrida i onaj sa nacionalnim grbom.

BAJKA U PALERMU, EVROPSKI ŠAMPION NA KOLENIMA! Makedonci napravili senzaciju za pamćenje, Turci nisu iskoristili poklon, Bejl je drugi čovek u dresu Velsa!

Tanjug/Ap

 

Dva prelepa pogotka, naročito prvi iz slobodnog udarca bili su dovoljni da se Austrijanci pošalju kući. Dejvis je u 65. minutu postigao autogol, ali gosti nisu mogli do povratka.

Poslednji meč večeri završen je tek posle 120 minuta, ali je gotovo najmanje uzbuđenja viđeno u Švedskog gde su se sreli domaćin i Češka.

Jedini pogodak pao je tek u 110. minutu kada je Kvajson iskoristio odličnu asistenciju Isaka i zakazao okršaj sa Poljacima u borbi za Mundijal.

Mečevi finala baraža igraju se 29. marta, osim duela Škotska/Ukrajina - Vels koji je na programu u junu.

PORTUGAL - TURSKA 3:1 (2:0)

Otavio u 15. minutu, Žota u 42. minutu, Nunješ u 90+4. minutu za Portugal - Jilmaz u 65. minutu za Tursku

Stadion: Estadio do Dragao (Porto), Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

PORTUGAL: Dijogo Kosta - Dalot, Danilo, Fonte, Gereiro - Bruno Fernandes, Mutinjo, Bernardo Silva - Ronaldo, Žota, Otavio.

TURSKA: Čakir - Kabak, Demiraj, Sujunču, Kutlu - Čelik, Kokču, Čalhanoglu, Akturkoglu - Under, Jilmaz.

ITALIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 0:1 (0:0)

Trajkovski u 92. minutu za Severnu Makedoniju

Stadion: Renco Barber (Palermo), Kermon Turpan (Francuska)

ITALIJA: Donaruma - Florenci, Manćini, Bastoni, Emerson - Barela, Žoržinjo, Verati - Berardi, Imobile, Insinje.

MAKEDONIJA: Dimitrevski - Ristovski, Velkovski, Musliju, Alioski - Čurlinov, Ademi, Bardi, Nikolov - Ristovski, Trajkovski.

ŠVEDSKA - ČEŠKA 1:0 (0:0)

Kvajson u 110. minutu za Švedsku

Stadion: Frends arena (Solna), Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

ŠVEDSKA: Olsen – Danielson, Nilson, Lindelof, Olson – Klaeson, K.Olson, Ekdal, Forsbeg – Kuluševski, Isak.

ČEŠKA: Vačlik – Zima, Brabec, Holeš, Sadlek – Barak, Souček – Masopust, Hložek, Jankto – Kučta.

 

VELS - AUSTRIJA 2:1 (1:0)

Bejl u 26. i 51. minutu  za Vels - Dejvis u 65. minutu (autogol) za Austriju

Stadion: Kardif stadion (Kardif), Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

VELS: Henesi – Ampadu, Rodon, Dejvis, Roberts – Vilson, Alen, Ramzi, Vilijams – Džejms, Bejl.

AUSTRIJA: Lindner – Selvald, Hintereger, Dragović, Alaba – Šlager, Lalmer, Lajner, Baumgartner – Sabicer – Arnautović.

KRAJ! Švedska ide dalje!

110. minut - GOOOOL! Kvajson! Švedska vodi! Lepa akcija Šveđana i asistencija Isaka za pogodak!

105. minut - Ništa u prvom produžetku, vreme je za drugi.

90. minut - Sve je završeno osim utakmice u Švedskoj gde ćemo gledati produžetke.

KRAJ! PORTUGAL, SEVERNA MAKEDONIJA I VELS IDU U PRESUDNU BORBU ZA MUNDIJAL!

 

 

90+4. minut - GOOOOL! Nunješ potvrđuje prolaz Portugala!

90+2. minut - GOOOOOOL! TRAJKOVSKI! Severna Makedonija je pred senzacijom!

 

 

85. minut - Promašio je penal Jilmaz! Veliki promašaj kapitena Turske!

 

 

84. minut - PENAL ZA TURSKU! Fonte je napravio prekršaj i eto niotkuda šanse za goste da izjednače!

80. minut - Prete Italijani, ali nikako da postignu gol. Imaju čak 29 šuteva ka golu Makedonaca, ali bez uspeha. Odlično gosti pokušavaju da pariraju i eventualno iznenade "azure".

65. minut GOOOOL! GOOOOL! Dva gola u istom minutu! Turska i Austrija smanjuju zaostatak! Jilmaz pogađa posle odlične akcije, a Dejvis matira sopstvenog golmana i vraća Austriju u igru!

 

 

51. minut - GOOOOL! BEJL! Kapiten Velsa igra kao preporođen kada obuče dres nacionalnog tima! Velšani su blizu finala!

 

 

POLUVREME!

42. minut - GOOOOL! Žota! Otavio je sada bio asistent, a napadač Liverpula glavom matirao Turke po drugi put večeras!

 

 

29. minut - Malo je falilo da Italijani kazne lošu reakciju Dimitrijevskog. Loše je ispucao loptu golman Severne Makedonije, ali je Berardi baš loše šutirao i dopustio čuvaru mreže gostiju da se vrati na gol i interveniše.

26. minut - GOOOOL! Kakav pogodak Bejla! Kapiten Velsa sjajno je šutirao sa nekih 25 metara iz slobodnog udarca i doneo prednost svojoj reprezentaciji!

 

 

23. minut - Umalo da Turska izjednači. Kutlu je pogodio spoljni deo mreže. Potpuno su se gosti oslobodili uvodnog pritiska domaćih.

15. minut - GOOOOOOL! Portugal vodi! Otavio je bio na pravom mestu nakon što je šut Bernarda Silve pogodio stativu. Napadač Porta donosi prednost svojoj selekciji!

 

 

12. minut - Prvi put se tresla mreža večeras, ali gol koji je postigao Kučta nije regularan. Česi moraju da zaustave slavlje jer je bio prekršaj.

11. minut - Diogo Žota promašuje zicer sa tri metra. Pritistak Portugalaca mogao je da bude naplaćen, ali je ofanzivac domaćih prebacio ceo gol iz izgledne situacije.

20.45 - Utakmice su počele!

20.15 - Pre početka utakmica čisto da prođemo kroz najbitnije informacije o baražu. Dakle, večeras se igraju polufinalni mečevi, pobednici će proći u finale i igrati za preostala tri mesta na Svetskom prvenstvu.

Igra se jedan meč, ukoliko bude nerešeno slede produžeci, pa penali. 

Dva meča se ne igraju. Rusija je eliminisana, pa su Poljaci bez borbe prošli dalje, a meč Škotske i Ukrajine je pomeren za jun.

Finalni parovi su sledeći:

Italija/Severna Makedonija - Portugal/Turska

Poljska - Švedska/Češka

Vels/Austrija - Škotska/Ukrajina

Utakmice finala baraža igraju se 29. marta.

BAJKA U PALERMU, EVROPSKI ŠAMPION NA KOLENIMA! Makedonci napravili senzaciju za pamćenje, Turci nisu iskoristili poklon, Bejl je drugi čovek u dresu Velsa!

Tanjug/Ap

 

19.55 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen mečevima baraža za Svetsko prvenstvo. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja širom Evrope.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading