UŽIČKA STENA! Veliko priznanje za Vidića - Nemanja među 25 legendi Premijer lige koje konkurišu za Kuću slavnih!
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Srpski fudbaler Nemanja Vidić obeležio je jednu epohu Mančester junajteda. Sa "crvenim đavolima" je osvojio sve što se osvojiti može i jedan je od najboljih defanzivaca svih vremena.

Relativno nedavno je Premijer liga osnovala svoju Kuću slavnih, 2020. godine, u koju će svake godine uvesti po nekoliko legendarnih fudbalera, a među sledećima bi mogao da se nađe i naš Nemanja Vidić. 

U prvoj godini su osmorica legendarnih fudbalera izabrana u Kuću slavnih. Iz klase “2021” to su Alan Širer, Tjeri Anri, Erik Kantona, Dejvid Bekam, Roj Kin, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Frenk Lampard.

U sredu su objavljena i dva od osam imena iz klase “2022” koja su ušla u probrano društvo: Patrik Vijera i Vejn Runi. Ali još šest mesta je ostalo slobodno za ovu godinu.

 

 

Na listi su sve same legende takmičenja, njih 25, među kojima i 40-godišnji Užičanin.

Pored Nemanje Vidića, ovo su preostali nominovani fudbaleri:

Toni Adams, Serhio Aguero, Sol Kembel, Petr Čeh, Endrju Kol, Ešli Kol, Didije Drogba, Patris Evra, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robi Fauler, Vensan Kompani, Mat Le Tisije, Geri Nevil, Majkl Oven, Piter Šmajhel, Pol Skols, Tedi Šeringem, Džon Teri, Jaja Ture, Rud van Nistelroj, Robin van Persi, Edvin van der Sar i Jan Rajt.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading