STIGAO U PARTIZAN KAO VELIKO POJAČANJE, BIO NOVI RONALDO, ODBIO ZVEZDU! Gde je nestao čačanski Jusein Bolt? (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Prodorna igra i ogromna brzina krasile su Filipa Kneževića, koji je ljubitelje fudbala u Srbiji podsećao na Kristijana Ronalda, na koga se kako sam kaže i ugledao. Dobio je nadimak srpski Jusein Bolt zbog svoje nestvarne brzine.

Bravure u čačanskom dresu preporučile su krilnog napadača Partizanu. Reklo bi se da je u tom momentu karijera tada mladog igrača rodom iz Raške krenula naopako. Za njegove usluge tada je bila zainteresovana i Crvena zvezda, ali kao okoreli "Partizanovac" srce mu nije dozvolilo da zaigra za večitog rivala. 

 

 

Ipak, Knežević se u dresu crno - belih nije proslavio. Nije dobio šansu, a gradom su kružile mnoge priče o njegovom profesionalizmu. Nakon crno - belih usledila je pozajmica u Radnički iz Kragujevca, pa zatim nova pozajmica u portugalski Gimaraeš, u kome je uglavnom nastupao za "B" tim.

STIGAO U PARTIZAN KAO VELIKO POJAČANJE, BIO NOVI RONALDO, ODBIO ZVEZDU! Gde je nestao čačanski Jusein Bolt? (VIDEO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Partizan ga je još jednom pozajmio i to Borcu iz Čačka, pre nego što su se konačno rešili njegovog ugovora i to prodavši ga Čukaričkom 2016. godine. Karijera Filipa Kneževića u tom momentu krenula je iole uzlaznom putanjom, s obzirom da smo na momente videli makar i delić onog fudbalera koji je zaludio Srbiju tokom prvog mandata u Čačku. Ali, kako to obično biva, usledili su novi problemi prelaskom u Vojvodinu i Filip se prvi put našao u situaciji da maltene čitavo leto bude bez kluba. 

Tada se opet javio njegov matični klub - Borac, koji je poslužio krilnom napadaču da se vrati na fudbalsku mapu. Knežević se u Borcu uspeo izboriti za još jedan inostrani ugovor, s obzirom da je parafirao saradnju sa izraelskim Ašdodom, u kome se zadržao nešto manje od godinu dana. Nakon toga usledila je nova turneja po superligaškim terenima, u dresovima Radničkog iz Niša i Proletera.

STIGAO U PARTIZAN KAO VELIKO POJAČANJE, BIO NOVI RONALDO, ODBIO ZVEZDU! Gde je nestao čačanski Jusein Bolt? (VIDEO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Poslednji inostrani angažman Knežević je imao u Vijetnamu i ono što je svakako zanimljivo jeste da je postao prvi stranac u istoriji svog tadašnjeg kluba - De Nanga. Posle završene epizode u Aziji, koja je trajala svega par meseci, Filip trenutno igra crnogorsku ligu i to za Sutjesku iz Nikšića. 

Ove sezone za Nikšićane je odigrao četiri utakmice i upisao jednu asistenciju. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Србислав

19.03.2022 09:09

Није ни први и последњи кога су стручњаци из ПАРТИЗАНА упропастили. Зато памет у главу младима гледајте за кога потписујем.