ŠTA DA VIDIM, PA SVE SAM VIDEO! Selektor Stojković pred Dansku i Mađarsku: Rezultati me ne zanimaju, kao ni rivali, razmišlam samo O SRBIJI!
Tanjug/Miloš Milivojević

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeća dva prijateljska meča protiv Mađarske i Danske.

Piksi se odlučio za 24 igrača, a na spisku nije bilo iznenađenja, a prve reči selektora podsetile su na novembar i duel sa Portugalom.

- Činjenica da smo imali zaista jedan uspešan period, pogotovo kada su kvalifikacije u pitanju. Bili smo od početka puni optimizma, sa pravom. Ja sam verovao u kvalitet i potencijal koji igrači nose u sebi. Samo je to trebalo dobro složiti, što smo uspeli.

Taj novembar i ta utakmica u Lisabonu bio je samo jedan rezultat koji nas je sve učinio ponosnim. Zadovoljstvo je što smo to uspeli da uradimo sa jednom igrom koja pleni i mi ćemo nastaviti u tom ritmu. Verujemo u itekako lepu budućnost ispred nas. Ali da bismo postigli to što želimo moraćemo da puno radimo i da puno verujemo. Nemam dilemu da će srpski fudbal ići tim putem. Kompletna slika je zaista pozitivna i to je dobar putokaz - rekao je selektor. 

ŠTA DA VIDIM, PA SVE SAM VIDEO! Selektor Stojković pred Dansku i Mađarsku: Rezultati me ne zanimaju, kao ni rivali, razmišlam samo O SRBIJI!

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Iznenađenja, kao što je pomenuto, nije bilo, a Stojković je objasnio zašto je to tako.

- Što se spiska tiče tu su 24 igrača, proverene snage. Iznenađenje je to što nema Lazovića i Maksimovića koji imaju lakše povrede. Što se ostalih igrača tiče, znate njihove kvalitete, ali što je bitnije znam ih ja - rekao je Stojković.

Osvrnuo se nakon toga selektor na partije Strahinje Erakovića, koji ima dobru sezonu iza sebe. Takođe, istakao je da ne gleda kakvu ko ima minutažu u svom klubu kada sastavlja spisak.

- Kada bih gledao ko ima koliku minutažu stvarno bi me bolela glava. Ja gledam isključivo kvalitet, a to zašto ne igraju to nije moj problem, nego problem njihovih trenera. To sigurno neće promeniti moje mišljenje o njima. Što se ovih igrača koje ste spomenuli tiče, ja sam još prošle godine Dejanu Stankoviću, dok još nisam bio ni selektor, to je bilo u januaru, rekao za tog malog Erakovića, da je dobar igrač. Drago mi je što napreduje iz meča u meč i razvija se u dobrom pravcu. A on već nosi dres sa državnim grbom za mladu reprezentaciju.

ŠTA DA VIDIM, PA SVE SAM VIDEO! Selektor Stojković pred Dansku i Mađarsku: Rezultati me ne zanimaju, kao ni rivali, razmišlam samo O SRBIJI!

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Srbiju, kao i ostale učesnike Svetskog prvenstva očekuje veliki broj utakmica pred Mundijal.

- Mi samo pratimo program koji je odavno predviđen i napisan. Mislim da je to što će biti više utakmica znači da će biti manje treninga i to igrači vole. U tom junu mesecu imaćemo u kratkom periodu četiri utakmice. Ja ih baš čekam, jer imaju znaćaj. Dobro je za igrače da se sastaju, da budu zajedno i da ideje koje želimo da prezentujemo da ih što više rade na terenu, treningu - dodao je.

Nemanja Gudelj nedavno je odigrao dva meča kao štoper u Sevilji i to jako dobro. Koliko to može da pomogne Srbiji?

- Za mene Gudelj nije iznenađenje, ja sam pre par godina znao da je to jedan polivalentan igrač koji može da igra na nekoliko pozicija, neko mi je rekao da može i da igra desnog beka, desno krilo, pa dobro, ja sam rekao možda može i da brani! On ima tu neku anticipaciju u igri i verovatno to može da odigra. Sada nisam razmišljao o tome, ali ako bude potrebe raznišljaćemo o tome. On to bez problema može da odigra - ističe Stojković.

ŠTA DA VIDIM, PA SVE SAM VIDEO! Selektor Stojković pred Dansku i Mađarsku: Rezultati me ne zanimaju, kao ni rivali, razmišlam samo O SRBIJI!

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Strahinja Pavlović prešao je u Bazel, postao starter, a onda se preselio na klupu. Ipak, Piksi neće menjati stav po pitanju mladog štopera.

- Što se njega tiče i ostalih svoje mišljenje neću menjati. To teško da iko može da promeni. Za njega samog je bolje da igra, ali ja ne odlučujem o tome. U nacionalnom timu odlučujem i povući ću poteze koji su najbolji u tom momentu. Pratimo sve što se dešava, a to što je otišao u Bazel i što igra pa ne igra, takva je situacija bila i pre Portugala, pa je odigrao maesteralnu utakmicu. Odlično znamo njegove kvalitete, kao pravog profesionalca koji je spreman da bez jedne noge odigra za reprezentaciju - podvukao je Stojković. 

Kako se selektor oseća?

- Kao i uvek ja sam miran, staložen,  ne potpadam pod euforije, ideje su mi čiste i mirno spavam. To je jedna od mojih ljudskih karakteristika, da ne može ništa da me poremeti. Mirno čekam sve što nas čeka i to prenosim na igrače - odgovorio je Stojković.

Što se predstojećeg žreba 1. aprila za Svetsko prvenstvo tiče, selektor se malo našalio.

- Ja bih mogao da vam kažem bilo šta i nećete mi zameriti, jer će to biti prvi april, a tada može da se kaže bilo šta. Ja zaista ne razmišljam o tom žrebu osim što ću fizički biti tamo i sačekati da se i ta dužnost obavi. O protivnicima ne razmišljam jer mene protivnici ne zanimaju, samo me zanima Srbija. Naša igra, stil igre, taktika i ono što možemo da uradimo.

- Imena ne znače puno, merilo je samo ono što pokažete na terenu. Tako i vaspitavam moje igrače da se ponašaju i da budu koncentrisani na svoj posao. Ko god da nam dođe kao protivnik biće to dobra, interesatna grupa,. Znam da će cela nacija jedva čekati to da vidi Srbiju. 

Stojković za kraj ističe da ga rezultati protiv Mađarske i Danske ne zanimaju, i da je do sada video sve što mu je potrebno pred nastavak priprema za Ligu nacija i Svetsko prvenstvo.

- Iskreno rezultat me ne zanima. Prijatejske utakmice su na programu i moramo da ih odigramo. Uvek je lepše pobediti, ali i da dođe i do kiksa... Kažu da dobro dođu ove utakmice da trener vidi nešto...Šta bre da vidi? Pa sve sam video - rekao je selektor i dodao:

- Kada Liga nacija bude krenula, to je druga priča, tad je rezultat važan, baš važan - dodao je selektor.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading