"OLD TRAFORD" ODLAZI U ZABORAV? Planira se rušenje "Tetra snova", ideju podržala legenda kluba!
EPA-EFE/Andrew Yates

Mančester junajted planira da sruši Old Traford i da izgradi potpuno nov stadion, kako bi zadržao korak sa najvećim rivalima sa modernim stadionima.

Jasno je da ovakav plan neće naići na podršku navijača, jer je "Teatar snova", kako inače zovu stadion "Crvenih đavola" kultni fudbalski objekat sa neverovatnom istorijom, kojeg se neće tek tako odreći. 

Old Traford je izgrađen još 1910. godine, a uz mnoge renovacije danas može da primi 75.797 gledalaca, i kao takav je najveći stadion u Premijer ligi.

Ali, to vlasnicima kluba, koji uvek gledaju samo finansijski aspekt, nije dovoljno, pa planiraju izgradnju modernog stadiona uz sve moguće prateće objekte, od kojih bi klub mogao da zaradi ogroman novac. 

EPA/ JUANJO MARTIN

 

Interesantno je da je podršku ovoj ideji dala i legenda Junajteda, kapiten čuvene generacije Ser Aleksa Fergusona, Geri Nevil, koji smatra da klub zaostaje za rivalima zbog staromodnog stadiona.

Rušenje je jedna od tri opcije. Upravo nju je i podržao Geri Nevil. Druga opcija je da se obnovi zastarela južna tribina koja je problematična, jer se iza nje nalazi pruga, pa je ona uvek bila problematična za rekonstrukciju.

DOBRE VESTI ZA CRVENE ĐAVOLE! Junajted jači za dvojicu igrača protiv Atletika!

EPA-EFE/PETER POWELL

 

Treća opcija je da se stadion ostavi netaknut, ali da se rekonstruišu prostori za gledaoce i korporativni objekti na sve četiri tribine.

Nevil ipak misli da bi najteži izbor bio najbolji za klub.

- Zapravo, mislim da bi to bio pravi potez. Kada planiraju da potroše novac na postojeći Old Traford, bolje je onda da se napravi novi, bolji, super stadion. Mislim da Junajted uvek treba da bude na čelu kada je stadion u pitanju i da ima najbolje objekte, a sa trenutnim nazaduje.

Ipak, kako prenosi Dejli Mejl, porodica Glejzer, koja je vlasnik Junajteda, ipak najviše razmatra rekonstrukciju samo južne tribine, što je i najprimamljivija opcija i za navijače. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading