UEFA ŠOKIRALA IZBOROM ARBITRA! Zvezdi sudi Rumun koji je na poluvremenu obećao igraču da će svirati dva penala za njegov tim!
EPA

 

Rumunski sudija Ištvan Kovač biće glavni arbitar na revanš meču osmine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Glazgov Rendžersa, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).


Pomagaće mu zemljaci Florin Marinesku i Ovidiu Artene, dok će u VAR sobi sedeti Nemac Kristijan Dingert.

Kovač je poznat po tome što je 2018. godine na utakmici između Švedske i Turske u poluvremenu pomenutog meča obećao napadaču Markusu Bergu da će dosuditi dva penala za njegov tim ukoliko u svlačionici vidi da je pogrešio prilikom odluke u prvih 45. minuta.

UEFA ŠOKIRALA IZBOROM ARBITRA! Zvezdi sudi Rumun koji je na poluvremenu obećao igraču da će svirati dva penala za njegov tim!

EPA

 

2018. bio u centru skandala posle utakmice Lige nacija između Švedske i Turske. Šveđani su dobili golom Andreasa Grankvista iz penala u 71. minutu, a izjava njegovoig saigrača Markusa Berga posle meča digla je veliku prašinu.

- Na poluvremenu sam otišao kod sudije kako bih mu se požalio zašto nam nije dosudio penal nakon prekršaja na meni. Rekao mi je: "Pogledaću situaciju opet u svlačionici. Ako sam pogrešio, daću vam dva penala u drugom poluvremenu" - rekao je Berg tada.

Da stvar bude gora, Rumun je zaista dosudio penal za Šveđane u 71. minutu što se ispostavilo kao ključan detalj utakmice.

Utakmica između Zvezde i Rendžersa, u kojoj će crveno-beli pokušati da nadoknade 3:0 iz Glazgova, igra se u četvrtak od 18.45 na stadionu Rajko Mitić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading