UEFA SPREMA BOMBASTIČNU VEST! Srbija od sledeće sezone sa dva predstavnika u Ligi šampiona?
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana posle dužeg vremena vodiće veliku bitku za titulu. Pobeda crveno-belih u 166. "večitom derbiju" omogućila im je da priđu na dva boda i tako učine trku jako neizvesnom.

STIDI SE SRPKOG POREKLA, DVA PUTA MENJAO PREZIME! "Zvezdaši" se dobro sećaju "bivšeg Srbina", a sada je ponovo pominjao našu zemlju!

Pored toga, Superliga Srbije nedavno je saznala da će u sezoni 2023/24 gotovo sigurno imati dva predstavnika u Ligi šampiona. Jednog koji će ići direktno u grupnu fazu i jednog u kvalifikacijama. Ipak, taj proces mogao bi da se ubrza.

Naime, nakon aktuelnih događaja na relaciji Ukrajina - Rusija i izbacivanja Rusa iz gotovo svih sportskih organizacija, postoji mogućnost da Srbija već naredne sezone dobije dugo čekana dva učesnika u Ligi šampiona, piše "Sportski žurnal".

UEFA SPREMA BOMBASTIČNU VEST! Srbija od sledeće sezone sa dva predstavnika u Ligi šampiona?

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Superliga ne bi imala direktnog učesnika elitnog takmičenja, već dva kluba u kvalifikacijama jer za sledeću sezonu zauzima 16. mesto (ukoliko Rusi budu izbačeni bićemo 15.). To znači da bi šampion igrao šampionsku stazu od drugog kola, dok bi drugoplasirani igrao "nešampionsku" stazu takođe od drugog kola.

Naravno da bi vicešampionu bilo mnogo, mnogo teže, ali jedan prolaz garantuje Evropu, makar to bila i Liga konferencija.

Sve sada zavisi od UEFA i njihove konačne odluke o ruskim klubovima...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading