JUNAČKI Proslavljeni as Partizana ZNA KAKO ĆE STANOJE na revanš Sparti
AP/Michal Kamaryt

Aranđelovčanin Radmilo Ivančević (71) ostavio je dubok trag u Partizanu branjenjem u dve kampanje. U voljenom klubu kasnije je trenirao golmane, a onda se osamostalio u radu sa seniorskim ekipama i prokrstario svet.

Ivančević s pažnjom prati zbivanja u crno-belom taboru, navija i u razgovoru za Alo! tvrdi da veruje u eliminaciji Sparte u sutrašnjem revanšu šesnaestine finala Lige konferencija (Humska, 18.45).

JUNAČKI Proslavljeni as Partizana ZNA KAKO ĆE STANOJE na revanš Sparti

Alo!/Marko Metlaš

 

- Stanojević je formirao tim koji ume da igra na rezultat. To je potvrdio i u našoj ligi i u Evropi, gde to ime posebnu težinu. Prošlo je vreme umiranja u lepoti, svuda je rezultat najvažniji.

Sudi Bugarin, kao i 1966.

Pravdu u Humskoj deliće Georgi Kabakov s pomoćnicima Margaritovim i Valkovim. Navijači crno-belih pamte Bugarina iz 2018, kad je u kvalifikacijama za Ligu Evrope savladan litvanski Trakai. A zanimljivo je da je bugarski arbitar sudio Partizanu i Sparti 1966, i to u revanšu u Beogradu koji je završen petardom po Česima. Bio je to Dimitar Rumenčev.

Kako ste videli meč u Pragu?

- Ostaje žal što Partizan nije još jednom zatresao mrežu jer bi u revanšu bilo lakše. A u Humskoj samo enormnom borbenošću, maksimalnom koncentracijom i uz veliku pomoć s tribina može se do pozitivnog rezultata. Srce na teren, a pamet u glavu.

JUNAČKI Proslavljeni as Partizana ZNA KAKO ĆE STANOJE na revanš Sparti

AP/Michal Kamaryt

 

Oprez nije na domet?

- Sparta u prvom meču nije pokazala ni deo repertoara. Izostalo je nekoliko važnih igrača koji će sigurno igrati u Beogradu jer moraju da idu na sve ili ništa. Gol u gostima u evrokupovima više ne važi, to stvara malo problema, ali zabeležen je trijumf koji mnogo znači i na njemu će se graditi taktika.

Partizan je već jednom eliminisao Spartu?

- Sećam se dvoboja iz 1966. i neverovatne pobede od 5:0 posle ubedljivog poraza u Pragu (1:4). Bio sam momak, već zagriženi navijač crno-belih i s oduševljenjem sam ispratio taj podvig. Neka se tradicija nastavi...

Navijači, u Humsku!

Mustafa Hasanagić, junak eliminacije Sparte na putu ka finalu Kupa šampiona 1966, priželjkuje pune tribine sutra uveče u Humskoj.
- Apelujem da navijači dođu u velikom broju i podrže ekipu. Znam koliko je važna publika kao 12. igrač, veliki podstrek za dobru igru - poručuje legendarni golgeter crno-belih.

 

 

Gledate li Partizan uživo?

- Kad god mogu. Biću i u četvrtak u Humskoj. Gledao sam i duel s Anortozisom čiji je trener Gruzin Kecbaja s kojim se odlično poznajem s Kipra, gde sam dugo živeo i radio, pa smo u Beogradu evocirali uspomene. Nedavno sam u Antaliji posetio Grofa Božovića, dok je bio na pripremama s Arsenalom iz Tule. Nerazdvojni smo prijatelji iz vremena saradnje u Japanu.

JUNAČKI Proslavljeni as Partizana ZNA KAKO ĆE STANOJE na revanš Sparti

Alo!/Marko Metlaš

 

Liga konferencija - 1/16 finala

REVANŠI - ČETVRTAK
Bodo/Glimt - Seltik 18.45 (prvi meč 3:1)
Makabi TA - PSV 18.45 (0:1)
Partizan - Sparta P. 18.45 (1:0)
Karabag - Marselj 18.45 (1:3)
Randers - Lester 18.45 (1:4)
PAOK - Midtjiland 21.00 (0:1)
Slavija P. - Fenerbahče 21.00 (3:2)
Vitese - Rapid 21.00 (1:2)
*Žreb za osminu finala je 25. februara u 13.00

Kako teku penzionerski dani?

- U Aranđelovcu, pored akva-parka, imam sportski centar koji dugo i uspešno posluje. Posedujem školu tenisa, fudbala s 100 dečaka i četiri trenera, mini-pič teren, halu... Mesto za druženje svih u gradu koji vole sport uz neizbežne analize, peckanja, prognoze...

Prognoza derbija, koji Partizanu sledi posle Sparte?

- Puno zavisi od raspleta s Česima, ali sigurno je da derbi neće biti odlučujući osim u slučaju da Partizan pobedi. Ako se to dogodi, u Humskoj mogu da nakrive kapu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marko

23.02.2022 13:41

Smejte se Hejteri .Bio sam na utakmici kao klinac 5 0 .Protiv Sparte .Ovaj i onaj Mec po kvalitetu Tadašnjih igrača je iznad danasnjeg nivoa .ŠAŠKIC ,JUSUFI ,MIHAJLOVIC . BECEJAC ,RAŠOVIC,VASOVIC. BAJIC ,KOVACEVIC ,HASANAGIC . GALIC I PIRMAJER .PLUS 60 000 CISTIH GROBARA .TO VECE BEOGRAD PUST GRAD .SAMO GDE JE BILO CUJE SE RADIO PRENOS ILI TV.I VELICANSTVENIH 5 0.DAJ BOZE DA SUTRA BUDE ISTO .