ŠESTICA DORTMUNDA Gladbah se ispromašivao, pa je usledila kazna Rojsa i ekipe!
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

 

Eksplodirali su fudbaleri Borusije Dortmund i razbili su Borusiju Menhengladbah sa 6:0 u okviru 23.kola nemačke Bundeslige. 

Prvo poluvreme bilo je veoma čudno. Obeležio ga je Marko Rojs, koji je u 26. minutu postigao vodeći pogodak, da bi šest minuta kasnije asistirao Malenu za 2:0.

Uz to, dvojica fudbalera domaćih zbog povreda su morali da napuste teren (Brant i Pongračić), a gosti iz Menhengladbaha propustili su tri zicera – Kone, Hofman i Nojhaus su u izvrsnim situacijama šutirali u golmana Kobela.

Hofman je pogodio i prečku u 63. minutu, a za tolike promašaje stigla je dodatna kazna. U 70. minutu Rojs je prosledio loptu do Marijuša Volfa, koji iskosa sa desne strane smešta loptu od prečke u gol.

"POKER" BAJERNA Fenjeraš poveo, a onda se šampion razgoropadio

Het-trik asistencija Rojs je kompletirao u 74. minutu, a ovoga puta gol je postigao Jusufa Mukoko – izvanredna kontra, Volf za Rojsa, a Rojs za 17-godišnjeg Mukoka, koji sa pet metara plasira loptu u mrežu.

Raspali su se gosti, a petardu je u novoj kontri kompletirao Rojs u 81. minutu. I zaslužio je još jedan gol posle blistave partije. Nije bio kraj, u 90. minutu je dosuđen penal za domaće, a Emre Džan je bio siguran izvođač za konačnih 6:0.

Borusija Dortmund ima 49 bodova na drugom mestu, šest manje od Bajerna i osam više od Bajer Leverkuzena, dok je Menhengladbah 13. sa 26 bodova.

U narednom kolu, u sledeću nedelju Borusija Dortmund gostuje Augzburgu, dok Borusija Menhengladbah dan ranije dočekuje Volfsburg. 

BONUS VIDEO:

 Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading