BIO JE MILJENIK "DELIJA", OBOŽAVA KAFANU, GLUMIO U SPOTU POZNATE PEVAČICE! Gde je nestao bivši kapiten Zvezde koga su voleli čak i "partizanovci"? (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Navijači Crvene zvezde imaju veliki broj ljubimaca, ali taj epitet nije tako lako zaslužiti. Međutim, jedan od onih koji je u najkraćem roku postao omiljen među svim "zvezdašima", pa čak i pojedinim "partizanovcima" svakako da je Boban Bajković (36).

DEDA MU JE BIO ČETNIČKI VOJVODA, U ZVEZDI GA PROZVALI FILOZOF, NA "MARAKANU" STIGAO IZ BARSELONE! Gde je nestao jedan od najvećih talenata u Evropi? (VIDEO)

DEKIJEVA REKAPITULACIJA PRIPREMA! Stanković zadovoljan, govorio o Ohiju, Pižonu, Motiki: Nema kalkulacija, idemo po trofeje! (VIDEO)

Nekadašnji golman i kapiten crveno-belih gde god bi se pojavio bio je u centru pažnje. Uvek raspoložen za šalu, pun pozitivne energije, zato i ne čudi što su mu navijači brzo praštali čak i poneku veću grešku.

Kafana kao hobi i decenija na "Marakani"

BIO JE MILJENIK

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Boban Bajković rođen je 15. marta 1985. godine u Cetinju. Karijeru je započeo u ekipi Lovćena odakle je 2004. godine stigao u Zvezdu kada mu je bilo svega 19 godina, a među crveno-belima zadržao se čak 10 godina.

Postao je prava ikona crveno-belih i čovek koji je obeležio jedan period istorije Zvezda, na njegovu, ali i žalost navijača, bio je to baš onaj "sušni period" kada je manjkalo trofeja, ali i novca. Ipak, Bajkoviću to nije smetalo, bio je uvek uz klub.

U Beogradu je bio poznat kao čovek koji voli kafanu, čak je i sam priznao da mu je "mladost ostala u kafani".

- Je...ga, mladost-ludost, kako kažu. To je ta kafana u Jajincima, nisam ovde dolazio nikada sam, išli smo svi. Bilo je izvan grada. Jesam ostavio pola mladosti tu i veliki deo karijere, ali makar nisam to radio sam. Tako to biva, većina mladih sportista koji dođu u Beograd postupe kao što sam i ja. Bilo nas je i biće ih još. Ali to je život, i sportisti idu u kafane, provode se i druže se, a ovde sam da svojim primerom pokažem da to ne treba da rade - rekao je Bajković pre nekoliko godina.

U spotu Goge Sekulić, dovodili ga u vezu sa Zoricom Marković

BIO JE MILJENIK

Alo

 

Upravo ta čuvena kafanu u Jajincima, bila je u vlasništvu Zorice Marković, poznate srpske pevačice. Kako je Boban bio čest gost, a i dobar prijatelj sa Zoricom, mediji su ih brzo povezali, a za sve je kriva bila jedna od devojaka koje su odlepile za golmanom Zvezde.

- To me nije tangiralo jer je mnogo mladog sveta prošlo kroz moje kafane. Pogodilo me je jedino kada su me spajali sa golmanom Bobanom Bajkovićem. On i nekoliko fudbalera su dolazili u moju kafanu. Tada je bila znatno lošija finansijska situacija u fudbalu, pa sam im pomagala koliko sam mogla - rekla je Zorica i dodala:

- Za Bajkovićem su tada ludele ribe, pa smo birale sa kojom će da bude. Verovatno je neka ljubomorna devojka rekla za novine da smo Bajković i ja zajedno. Baš me je bilo sramota jer sam poznavala njegovog oca.

Bajkoviću nije bilo strano da bude okružen pevačicama, pa je tako glumio u spotu Goge Sekulić, snimao reklame sa Sandrom Afrikom i Darom Bubamarom...

Kako se "doveo u red" i gde je sada Bajković?

BIO JE MILJENIK

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nekadašnji golman Crvene zvezde i sam je priznao da ga je "u red doveo" legendarni Robert Prosinečki koji vodio crveno-bele do trofeja kupa Srbije.

- Presekao sam i posvetio se fudbalu kada je u Zvezdu došao čovek koji je verovao u mene i dao mi šansu. Veliki zvezdaš i svetski fudbaler Robert Prosinečki. Takav imamo odnos da smo još uvek zajedno, u istom klubu u Turskoj. Od 2010. sam s njim, ne razdvajamo se već deceniju. Zahvalan sam mu na svemu, nije mi promenio život, već pomogao da ispunim sve one želje koje sam imao od detinjstva. Da branim za Zvezdu, za klub koji puno volim. Osvojio sam i titule i kupove, radio kao trener mlađih golmana i Zvezda je moj život.

Bajković je karijeru završio 1. januara 2018. godine kao igrač Nefčija. Odigrao je više od 100 utakmica za crveno-bele, a skoro dve godine bio je i trener golmana na "Marakani". Nakon toga obavljao je iste funkcije u Turskoj u redovima Kajzerispora i Denizlispora.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading