Aleksandar Popović
Foto: Promo/FK Partizan

 

Nije puno trebalo Aleksandru Popoviću (22) da pridobije srca navijača Partizana. Kao totalni anonimus za šire fudbalske mase, hrabro je prihvatio izazov i nasledio Vladimira Stojkovića. Već posle pola godine postao je miljenik „grobara“...

Užice rasadnik talenata

Pandurović, Belojević, Ilić, Živković, sad Popović. Užički golmani često dolaze u Partizan.
- Sloboda je veliki klub i nepresušan izvor talenata, bez obzira na to što sada nije u rangu koji zaslužuje. Ako se dodaju i igrači, najveći je izvor talenata u Zapadnoj Srbiji.

Mada se u početku mislilo da će mladi golman biti najslabija karika u timu trenera Aleksandra Stanojevića, ispostavilo se da je adut „parnog valjka“ koji jezdi kroz Ligu konferencija i pikira oba domaća trofeja.

- Titula nam je prioritet, žudimo za njom od 2017. Kažem žudimo jer sam „grobar“ od malih nogu, iako je u mojoj osnovnoj školi u Užicu bilo više navijača Zvezde - priča Popović.

PROLEĆE IZAZOVA Adut Partizana žudi za krunom i ČEKA POZIV od veoma bitne osobe

Alo!/Vladimir Marković

 

Na čemu gradite optimizam?

- Imamo opipljivu prednost, nadamo se da ćemo posle derbija na „Marakani“ biti prvi i steći pravo da u poslednjem okršaju budemo domaćini i proslavimo osvajanje titule u Humskoj. Šampionski tron je prioritet svih u klubu i svakog igrača, ujedno i najveći izazov pred nama.

Da li će derbi mečevi odlučiti o šampionu?

- Siguran sam da će u nastavku sezone biti iznenađenja kao što su rezultati Radnika protiv Zvezde i naš remi s Proleterom. Ni Zvezda ni mi ne možemo da pobedimo sve do kraja, pa će međusobni dueli biti presudni.

Dres onom ko zasluži

Popović kaže da često ide u rodno Užice.
- Koristim svaku pauzu. Osetio sam da me prijatelji i komšije drugačije gledaju. Lep osećaj, drago mi je, družim se s puno školskih drugara, a onome ko zasluži delim i navijačke rekvizite i dresove.

Mnogo toga si prošao u minulih šest meseci?

- Priznajem, ubrzanim tempom, ali bio sam spreman za izazove. Ostala su još dva sna, debi za reprezentaciju i trofej s Partizanom. Dodao bih i treći - transfer u inostranstvo. U neku od pet najjačih liga.

Koliko si blizu dresu „orlova“?

- Moje je da radim i napredujem kao do sada, važno je da sam u dobrom ritmu. Trudim se i sanjam poziv. Sledi Mondijal u Kataru i verujem da imam priliku da se nametnem i izborim za poziv selektora Stojkovića.

PROLEĆE IZAZOVA Adut Partizana žudi za krunom i ČEKA POZIV od veoma bitne osobe

Alo!/Marko Metlaš

 

Da li je pritisak što su ti rezerve iskusni golmani Stevanovića i Lukač?

- Sjajna su konkurencija. Pritisak je veliki, ali i podrška. Stariji su i spremni su da me posavetuju, a sve prihvatam jer u njih imam maksimalno poverenje. Atmosfera među golmanima je odlična i to je plus za sve.

Većina sportista ima idole, ti?

- Od malih nogu divio sam se Edersonu iz Sitija, ranije Valdezu (Barselona), iako smo različite konstitucije, i Van der Saru.

Ederson ima zanimljive tetovaže?

- Nisam iz te priče, ali nikad ne reci nikad...

PROLEĆE IZAZOVA Adut Partizana žudi za krunom i ČEKA POZIV od veoma bitne osobe

Alo!/Miloš Topalović

 

Kazahstanac naslikao Ostojiće

Štoper crno-belih Bojan Ostojić vratiće se iz Turske bogatiji za lepu uspomenu. Njega i porodicu, suprugu i ćerku, naslikao je umetnik iz Kazahstana, gledajući fotografije Ostojića.

PROLEĆE IZAZOVA Adut Partizana žudi za krunom i ČEKA POZIV od veoma bitne osobe

Alo!/Miloš Topalović

 

Od koga si nasledio sportski gen i zašto golman?

- Niko se u mojoj porodici, a imam i stariju sestru koja živi Nemačkoj, nije bavio sportom. Na prvi trening sam otišao zbog društva iz škole, a već na drugom sam neobjašnjivo stao na gol i ostao pod komandom trenera Jestratija Jovanovića i Veljka Simića, koji je radio s čuvarima mreže. Već s 14 godina sam prešao u Partizan.

Da li ti je igra nogom problem?

- Nije, ali svedoci smo da u visokom presingu gde ima malo prostora za igru, a svaka utakmica kao da je presudna, ne koristim puno noge i ulazak u igru svodimo na najmanji mogući rizik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

03.02.2022 08:42

Perspektivan.mozda jeste .al kada je Partizan imao tako neiakusnog golmana.pored Lukaca i Stevanovica ovaj mali je smjesan.al je vjerovatno neciji i neko ga gura.