ZVEZDIN MARADONA, PARTIZANOVA NOĆNA MORA! Igrao za dve reprezentacije, u papučama dolazio na trening, crveno-belima oprostio 400 hiljada evra, sanja da se vrati na "Marakanu"!
Foto: Youtube/Printscreen

Igrao je za selekciju Jugoslavije do 17 godina na Evropskom prvenstvu 2002. godine, a bio je i član mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, za koju je nastupao na EP 2006.godine. Za A tim reprezentaciju SCG odigrao je jedan meč, protiv Italije u Torontu, iste godine.

Zbog sukoba sa Mirkom Vučinićem završio reprezentativnu karijeru.

Reč je o nekadašnjem fudbaleru Igoru Burzanoviću, kog se rado sećaju navijači Crvene zvezde.

BOMBA NA "MARAKANI" Reprezentativac stiže u Zvezdu?

Zvezdin Maradona

Igor Burzanović rođen je 1985. godine u Podgorici.

Za podgoričku Budućnost u četiri navrata je odigrao 147 utakmice i postigao 64 gola. Proglašen je najboljeg fudbalera Crne Gore 2004. godine, a u redove Crvene Zvezde prešao je 2007.

"Novi Dejo", "Burzo Maradona" samo su neki od nadimaka Igora Burzanovića.

Na debiju za crveno-bele postigao je gol protiv Bežanije i nagovestio da će biti jedan od najboljih igrača ekipe sa "Marakane".

Najbolje se snalazio na poziciji polušpica, a nije mu bilo strano ni da bude najistureniji igrač tima.

Nakon susreta sa Bežanijom, usledio je "večiti derbi" protiv Partizana. Zvezda je izgubila sa 4:2, a jedan gol postigao je i Burzanović. 

Brzo je postao jedan od najznačajnijih igrača u ekipi, isticao se driblinzima i dobrom pas igrom, šmekom starih majstora, lakim koracima na terenu, te ne čudi što su ga prozvali "Burzo Maradona".

Burzanović spada u red igrača koga posebno inspirišu velike utakmice, pa je tako Partizanu na pet duela postigao četiri gola, a to "delije" ne zaboravljaju.

Na treninge dolazio u papučama

Bio je i ostao jedan od najtalentovanijih fudbalera sa ovih prostora, ali i neko ko nije do kraja iskoristio potencijal.

Mnogi ne znaju da mu se dešavalo da na treninge dođe u papučama.

Često se ponašao nonšalantno, nekad čak i prepotentno, živeo boemski što ga je verovatno i koštalo dresa najtrofejnijeg kluba Srbije. 

PRVI ODLAZAK SA "MARAKANE" Heroj crveno-belih napušta Zvezdu!

Odigrao je više od 50 mečeva za Zvezdu, a na kraju svog mandata u crveno-belom dresu ušao je i u sukob sa upravom koja zajedno sa trenerom na čelu nije više računala na njega.

Na "Marakanu" došao kao veliko pojačanje, a otišao tiho, na mala vrata.

Oprostio Zvezdi 400.000 evra!

Burzanović je drugi deo sezone 2008/09 proveo u Budućnosti. Na 15 utakmica u crnogorskoj ligi postigao je 10 golova.

U japansku Nagoju prešao je prešao je 24. jula 2009. godine. 

Za Nagoju je na 62 utakmice zabeležio 10 pogodaka u “Džej“ ligi, i osvojio istorijsku, prvu titulu šampiona Japana, na čelu sa Draganom Stojkovićem – Piksijem na klupi. Njegovi potezi i golovi su bili hit na Jutjubu. Bio je to nagoveštaj da je konačno počeo da pokazuje šta zna. Početkom druge sezone doživeo je tešku povredu, pokidao je ligamente i odsustvovao devet meseci. Povreda je ostavila traga, pa je raskinuo ugovor sa Nagojom.

Pri odlasku iz kluba Crvenoj zvezdi je oprostio dug, a otišao je jer nije imao dovoljno minuta na terenu koliko je mislio da zaslužuje.

- Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača - rekao je svojevremeno Buraznović.

Sukob sa Vučinićem

Burzanović je na buran način okončao reprezentativnu karijeru.

Problem je bila svađa sa Mirkom Vučinićem posle utakmice između Crne Gore i Bugarske.

ZVEZDIN MARADONA, PARTIZANOVA NOĆNA MORA! Igrao za dve reprezentacije, u papučama dolazio na trening, crveno-belima oprostio 400 hiljada evra, sanja da se vrati na

EPA/BORIS PEJOVIC

 

 

- Taj jedan potez Mirkov je definitivno stavio katanac na moje ime što se tiče reprezentacije. Nije mi bilo čudno da se igrači posvađaju, porečkaju. Sećam se da sam ušao u 82. minutu umesto Mirka. Blago Georgijev i ja smo pričali posle utakmice. On meni kaže u tom trenutku "daj mi dres", a ja sam mu objasnio da ne mogu zato što nemamo protiv Irske, jer je takav dogovor bio kod nas. Rekao sam mu kad budemo u Bugarskoj pokloniću mu dres, tu malo šale i Blago mi kaže "jel ovaj tebi viče", ja sam se okrenuo i tu je nastao haos. Nema šta mi nije rekao, mada nisam mu ostao dužan. Nisam hteo da pravim problem na teren, ušao sam u svlačionicu i onda je krenulo. Nije došlo do fizičkog kontakta, samo verbalno, jer tu je bilo 40 ljudi. Kasnije mi je bilo krivo jer su svi u tom trenutku znali da ja nisam kriv - otkrio je svojevremeno Burzanović.

Sanja da se vrati u Zvezdu

Crvena zvezda zauzima posebno mesto u Burzanovićevom srcu i sa velikom pažnjom prati dešavanja u srpskom klubu. 

Nada se da će jednog dana ponovo raditi u crveno-belom timu. 

Posebnu zahvalnost duguje "delijama", a u Zvezdi bi radio i bez dinara.

- Ma, opet bih radio bez dinara. Uživao bih u tome. Da budem pomoćni trener, ekonom, ma i vatrogasac na stadionu. Mene je otac od malih nogu "trovao" Zvezdom. Sanjam taj dan da opet dođem na "Marakanu" - rekao je Burzanović u jednom intervjuu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Saša

31.12.2021 19:24

A gde bi crnogorac nego u Bgd i Srbiju

Djordje

01.01.2022 12:30

Neverovatan fudbaler pravi virtuoz, Zvezda se ogresila o njega kao čoveku i kao velemajstoru fudbalske igre.

Piksi

02.01.2022 18:00

Smesno stah i trepet za Partizan...covek igrao za Buducnost,Zvezdu i Nagoju sest meseci i tu mu se gubi svaki trag...