STIDI SE SRPSKOG POREKLA, PROMENIO PREZIME OD SRAMOTE, SVI GA PAMTE PO SKANDALIMA! "Zvezdaši" su dobro upamtili "bivšeg Srbina", a evo gde je sada! (FOTO)
Tanjug/Ap

Teško, baš teško da je neki sportski radnik poreklom iz Srbije uspeo da navuče veliku gnev fudbalskih zaljubljenika iz naše zemlje kao što je to učinio čovek koji se toliko stideo svog porekla da je dva puta menjao prezime.

U tome je uspeo možda široj javnosti ne toliko poznat stručnjak Nestor el Maestro (38), koji se zapravo originalno nije tako prezivao...

Stidi se srpskog porekla, dva puta menjao prezime

STIDI SE SRPSKOG POREKLA, PROMENIO PREZIME OD SRAMOTE, SVI GA PAMTE PO SKANDALIMA!

EPA

 

Nestor je rođen 25. marta 1983. godine u Beogradu. Naravno da se nije prezivao El Maestro. Imao je sasvim uobičajeno srpsko prezime - Jevtić, međutim nije mogao da izdrži.

Za to je kriv, prema rečima Nestora, Slobodan Milošević zbog koga su on i njegova porodica pobegli iz Srbije u Veliku Britaniju gde je Nestor odrastao, a sa svega 16 (ili 17) godina odlučio je da promeni prezime. Prvo je promenio i ime pa sve zvao Džon Smit, da bi onda vratio Nestor, ali dodao El Maestro.

- U stvari, dva puta sam menjao ime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 godina i želeo sam da se otarasim onog ‘ić’ u prezimenu. Posle toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, mada me je sada malo sramota da kažem da sam se stideo srpskog porekla. U tom vremenu Srbija je opisivana kao aggressor u ratu, a Slobodan Milošević - čije se ime završavalo kao moje - bio je tiranin 90-ih - prisetio se El Maestro u intervrju koji je dao "Gardijanu" pre par godina.

- Pošto sam se osećao kao Britanac promenio sam ime u nešto nalik Džon Smit. Posle par godina, kad mi je bilo 18, to mi je zvučalo malo veštački, glupo. Roditelji su mi bili stranci, govorili su sa akcentom, a ja se zovem Džon Smit. Nisam znao šta da radim, pa sam se vratio originalnom imenu, koje sam uvek voleo, Nestor, ali sam u trenucima tinejdžerskog ludila prezime promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo baš kul. Sad sam već duže El Maestro no što sam bio Jevtić. Postalo je deo mene. Naučio sam da živim s tim.

Ostao upamćen po skandalima

STIDI SE SRPSKOG POREKLA, PROMENIO PREZIME OD SRAMOTE, SVI GA PAMTE PO SKANDALIMA!

EPA

 

Široj javnosti Nestor je ostao u sećanju po svojim ispadima što na, što van fudbalskih terena. Iako vrlo mlad trener radio je u velikom broju klubova. Tako je recimo tokom vođenja CSKA iz Sofije bio u centru pažnje nakon detalja sa glavnim sudijom.

Nestor je pred sam kraj utakmice seo iz protesta kraj aut linije nezadovoljan koliko je minuta sudija produžio utakmicu, a onda kleknuo i tako otišao do delegata da traži da se utakmica dodatno produži.

- Žao mi je zbog reakcije na kraju meča. Samo želim da se moj tim tretira na fer način - rekao je Maestro posle meča.

Pre toga se našao u centru pažnje kada je pobedu Spartaka iz Trnave, koji je vodio sa velikim uspehom, slavio tako što se popeo na svlačionicu, a onda se bacako po krovu.

"Zvezdaši" ga se dobro sećaju

Nestor je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri ostvario sa upravo pomenutim Spartakom iz Trnave. Do tada prilično nepoznat klub uspeo je da dovede do titule šampiona u Slovačkoj, a onda i zakaže okršaj sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pre toga eliminišući Legiju iz Varšave.

Crveno-beli će tu sezonu pamtiti večno, jer su nakon 1:1 u Beogradu, slavili sa 2:1 posle produžetaka u Slovačkoj, a onda izbacili Salcburg i po prvi put u 21. veku ušli u grupnu fazu Lige šampiona.

Nije ni Nestor ostao kratkih rukava, jer se domogao Lige Evrope u kojoj je završio na trećem mestu sa sedam bodova. Daleko od toga da je to bio loš rezultat.

Nakon toga vodio je CSKA iz Sofije, a onda i Šturm, El Tavon, da bi ovog leta stigao na klupu Goctepea sa kojim mu ne ide baš najbolje jer je klub trenutno na 19. mestu tabele od ukupno 20 klubova.

Brat mu bio najveći talenat koji je Srbija videla

Nema čoveka koji se bar malo razume u fudbal, a da nekada nije čuo kako je Nikon Jevtić bio čudo od deteta. Nikon je nekada bio želja Mančester junajteda i Real Madrida, ali dalje od igranja za mlađe kategorije Vest Hema i probe u Rapidu iz Beča nije dogurao.

Bio je zvezda popularne video igrice "Football Manager", gotovo da nema menadžera koji ga nije upamtio.

Penzionisao se sa 23 godine i potpuno batalio fudbal.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading