RODIO SE U ZEMUNU, ODLUČIO DA IGRA ZA TZV. KOSOVO, BRAT MU BIO U PROBLEMU ZBOG SRBIJE! Ko je fudbaler Hajduka iz Splita koji je promenio reprezentaciju? (FOTO)
Foto: Instagram/printscreen/emirsahiti10

Fudbaleri Hajduka iz Splita posle dužeg vremena postali su konkurenti za osvajanje šampionske titule u Hrvatskoj. U tome im je pomogao i učinak momka koji iza sebe ima prilično zanimljivu priču.

BEŽAO IZ ZVEZDE, VRAĆALI GA SA AERODROMA, A ONDA POSTAO LEGENDA! Gde je sada fudbaler koji je saigračima savetovao da nikako ne idu u Srbiju? (FOTO)

Reč je o Emiru Sahitiju (24), ofanzivnom fudbaleru koji je ovih dana glavna tema u regionu, a sve zbog svoje odluke da promeni reprezentaciju.

Rodio se u Zemunu, odlučio da igra za Albaniju

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emir Sahiti (@emirsahiti10)

 

Emir je rođen 29. novembra 1998. godine, igrom slučaja baš u Beogradu, tačnije Zemunu. Roditelji su mu poreklom iz Medveđe.

Sahiti se oduvek izjašnjavao kao Albanac, pa je odlučio da igra za njihovu reprezentaciju gde je prošao sve mlađe kategorije. Igrao je u dva kluba iz Prištine, kada je 2015. stigao u Rabotnički, a tri godine kasnije Hajduk iz Splita ga je kupio od ekipe iz Severne Makedonije.

Pored albanskog, Sahiti ima pasoš takozvane države Kosovo.

Prihvatio poziv da zaigra za nepostojeću državu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emir Sahiti (@emirsahiti10)

 

Nedavno se Emir našao u centru pažnje javnosti u regionu nakon odluke da prihvati poziv reprezentacije tzv. Kosova i promeni nacionalni grb.

Tako će u narednim kvalifikacijama samoproglašena država imati veliko pojačanje u liku fudbalera koji je ove sezone postigao pet golova u dresu Hajduka, gde je sada već standarni prvotimac i udarna igla u ofanzivi "bilih".

Brat rekao da mu je Beograd druga kuća, pa morao da se izvinjava Albancima

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emir Sahiti (@emirsahiti10)

 

Sigurno da Emir nikad nije imao problema u Beogradu, baš kao ni njegov brat Suad koji je dugo živeo u našoj prestonici. Međutim, kada je jednom prilikom izjavio kako na Beograd gleda kao na drugu kuću, našao se na udaru albanske javnosti, pa se nakon toga izvinjavao.

Moj dom je u Beogradu. Rođen sam i odrastao tamo. Takođe, imam porodicu u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su mi drugačiji, čujem se telefonom sa familijom, gledam serije i igram igrice - rekao je tada Suad.

On poseduje pasoše Severne Makedonije i tzv. Kosova. Takođe je fudbaler kao i brat, a i on je odlučio da zaigra za nepostojeću državu i već je upisao jedan nastup.

Baš kao i brat, Suad igra u Hrvatskoj, ali u ekipi Šibenika.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SrbIN

30.12.2021 08:49

Koga zabole za koga će ovaj anonimus da igra?