ŠOK SA APENINA Na Novu godinu Italijani izbacuju klub iz Serije A
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Serija A, kao stvorena sa skandale ili nešto slično.

Do sada su u žiži uglavnom bili velikani, Juventus, Inter, Lacio, Milan...

Sada je red došao na Salernitanu.

Posle dve decenije čekanja na povratak u elitu čini se da će je neslavno napustiti.

Dok je bila u Seriji B vlasnik Salernitane je bio Klaudio Lotito, vlasnik Lacija. Prema pravilinku nije dozvoljeno da isti čovek bude vlasnik dva kluba u istom rangu.

Letos su u Salernitani uspeli pronaći prelazno rešenje, dobijena je dozvola za takmičenje u Seriji A, s tim da se do kraja 2021. promeni vlasnička struktura.

Ukoliko se to ne desi, biće izbačena iz Serije A (trenutno je poslednja sa osam bodova).

Još uvek nema konkretne ponude da se promeni vlasništvo...

Salernitanu pamte i po nedavnom potezu kada su otpustili trenera Fabricija Kastorija, čoveka koji ih je posle 22 godine vratio u elitu, a on je otišao na obalu, seo na klupu i nosio se sa mislima, tužan...


Seriju A pamte po skandalima Totonero početkom 80-ih godina 20. veka kada je u Seriju B zbog nameštanja utakmica izbačeno nekoliko klubova, među njima Milan i Lacio.

Početkom veka Inter je falsifikovao pasoše, tada je u žiđi bio Alvaro Rekoba, a klub se izvukao sa novčanom kaznom, dok je Urugvajac pauzirao četiri meseca. Lacio je muljao sa pasošem Huana Sebastiana Verona.

Naravno, svi pamte Kalčopoli iz 2006. godine. u Seriju B morao je Juventus, Milan, Lacio, Fjorentina i još neki su "pomilovani", ostali su u društvu najboljih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading