ISTORIJA SE PONAVLJA! Seltik u Humskoj? Partizanova legenda priziva Škote u šesnaestini finala!
Alo!/Marko Metlaš

Bivši fudbaler i trener Partizana Ivan Golac, čovek koji je ostavio zapažen trag u engleskom i škotskom fudbalu, osvrnuo se na utakmicu s Anortozisom koja je crno-belima omogućila da i na proleće igraju u Evropi.

ISTORIJA SE PONAVLJA! Seltik u Humskoj? Partizanova legenda priziva Škote u šesnaestini finala!

AP/Darko Vojinović

 

Pored toga, Golac ekskluzivno za Alo! otkriva koja dva kluba bi najviše voleo da budu protivnici crno-belima u šesnaestini finala Lige konferencija, za koju je danas žreb u 14 sati.

- Najbitnije je da se prošla grupa i da se samim tim stekla mogućnost da se i dalje igra u Evropi. Sada se valja pripremati se za ono što dolazi u narednoj utakmici - izjavio je Golac.

Spektakli i eliminacije

U bogatoj istoriji Partizana čak pet od osam potencijalnih rivala već je dolazilo u Humsku u evrotakmičenjima. Neke utakmice postale su legendarne.
Sparta (1965/66) 1:4, 5:0
Seltik (1989/90) 2:1, 4:5
Rapid (2001/02) 1:0, 1:5
Marsej (2003/04) 0:3, 1:1
Fenerbahče (2008/09) 2:2, 1:2

Golac je izneo očekivanja o tome koga bi najviše želeo da vidi kao narednog protivnika Partizana.

- Od potencijalnih rivala, najviše bih voleo Lester ili Seltik. „Lisice“ zato što dolaze iz najjačeg šampionata na svetu, ali bi bio pretežak protivnik za Partizan u ovom momentu. Što se tiče Seltika, to je moj omiljeni klub u Škotskoj. Glazgovski zeleno-beli nisu jaki kao nekad, ali je to klub koji ima dušu i veliku tradiciju. Pripadnost njihovih navijača klubu je neverovatna - izjavio je Golac.

ISTORIJA SE PONAVLJA! Seltik u Humskoj? Partizanova legenda priziva Škote u šesnaestini finala!

YouTube/ Printscreen

 

Partizan lavljeg srca

U ugašenom Kupu pobednika kupova, Partizan se u jesen 1989. sastao sa Seltikom u dvomeču koji je ušao u anale ne samo našeg fudbala. Posle 2:1 u Mostaru (Partizan bio kažnjen igranjem van Beograda zbog incidenta na meču s Romom u prethodnoj sezoni), Momčilo Vukotić se povukao sa kormila, pa je crno-bele u Glazgovu, u ekstremno dramatičnoj utakmici, s klupe predvodio Ivan Golac. 

U porazu 4:5 muke je stvarao Poljak Đekanovski, strelac četiri gola, ali je Slađan Šćepović četvrtim golom za crno-bele obezbedio prolaz u narednu rundu. Ostala je zapisana legendarna rečenica radio reportera Jordana Ivanovića: 
„Bravo, Partizan lavljeg srca.“ 

- Koja god ekipa da dođe, biće lep fudbalski ambijent, što je i najvažnije. Biće to prilika za mlade igrače Partizana da se pokažu u najboljem svetlu. Najviše bih zbog navijača i igrača voleo da bude pun stadion, da se svi ponašamo fudbalski, jer ono što fudbal može da nam pruži ne može ništa drugo. Iskreno se nadam da ćemo svi uživati u lepoti fudbala ko god da je protivnik - poručuje bivši igrač i trener crno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading