DOBIO IME PO LEGENDARNOM SRPSKOM KOŠARKAŠU, POSTAO TIHI HEROJ LIVERPULA! On je Milan Pavkov "Redsa" i talija veća od Salaha i Manea! (VIDEO)
EPA

Kada neko izgovori reč Liverpul, prva pomisao sigurno da je Mohamed Salah, druga trofeji koje je ovaj klub osvojio, "zvezdašima" možda ona novembarska noć i pobeda na "Marakani" od 2:0, možda Sadio Mane, Bobi Firmino, Dijogo Žota, Jirgen Klop.... teško da bi ko pomislio odmah na Divoka Origija (26).

Belgijanac nikako ne dobija dovoljno pažnje, iako je zaslužio da se o njemu gotovo svakodnevno priča na "Enfildu", pa i šire. Zato ćemo se potruditi da mu ovog puta damo dovoljno prostora. Upoznajte čoveka "taliju".

Golovi koji vrede više od svih ostalih

DOBIO IME PO LEGENDARNOM SRPSKOM KOŠARKAŠU, POSTAO TIHI HEROJ LIVERPULA! On je Milan Pavkov

EPA

 

Ma koliko god golova postigli Salah i Mane zajedno, upravo su pogoci Divoka Origija oni koji mnogo, baš mnogo vrede. Upravo je Belgijanac bio glavni akter baš onda kada je to bilo nekako najpotrebnije.

ALBANAC KOJI JE UMALO POSTAO HEROJ ZVEZDE, NADAL HTEO DA GA BIJE! Gde je nestao bivši reprezentativac Jugoslavije koji je prodavao cigare da bi preživeo? (FOTO)

Zauvek će se pamtiti ona dva gola Barseloni u revanšu polufinala Lige šampiona 2019. godine kada je Origi bio junak pobede od 4:0, ada je Liverpul uspeo da stigne nedostižnih 3:0 iz prvog meča.

Da potvrdi epitet heroja, Belgijanac se potrudio i u finalu kada je postigao gol za 2:0 protiv Totenhema i sasvim zasluženo podigao "ušati" trofej po prvi put u karijeri.

Liverpulov Milan Pavkov

DOBIO IME PO LEGENDARNOM SRPSKOM KOŠARKAŠU, POSTAO TIHI HEROJ LIVERPULA! On je Milan Pavkov

EPA

 

Možda zvuči smešno, ali je tako. Origi je Liverpulov Milan Pavkov. Napadač crveno-belih postizao je neke od najbitnijih pogodaka za crveno-bele u ovom veku, one koji će se dugo pamtiti.

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA "U DŽEP" Gde je nastao najpoznatiji pijanac srpskog fudbala i čovek koji je ojadio crveno-bele za skoro 1.000.000 evra?

To je isto činio i Origi. Fudbaleri koji nekada ostaju neopravdano zapostavljeni, a kod navijača imaju epitet junaka, heroja, miljenika...

Pavkov i Origi su se susreli upravo u Beogradu kada je srpski fudbaler izašao kao pobednik i postigao dva gola "Redsima", međutim na kraju je upravo ta sezona bila i najbolja koju je Origi odigrao u dresu Liverpula.

Kenijac sa fudbalskim genom

DOBIO IME PO LEGENDARNOM SRPSKOM KOŠARKAŠU, POSTAO TIHI HEROJ LIVERPULA! On je Milan Pavkov

EPA

 

Iako rođen u Belgiji, Origi je zapravo Kenijac. Da iver ne pada daleko od klade govori i činjenica da je Divokov otac bio prilično uspešan fudbaler koji se ostvario igrajući baš u Belgiji.

Majk Origi dominirao je u dresu Ostendea i Genka, a takođe i u nacionalnom dresu gde je odigrao skoro 50 utakmica i postigao 17 golova. 

- Jedan od momenata koji su me kao klinca najviše inspirisali bio je kada je moj otac osvojio titulu sa Genkom 1998. Bio im je to prvi put da su osvojili titulu, video sam proslavu i poželeo sam to i za sebe - kazao je Origi jednom prilikom.

Njegov sin je uspeo da ga nadmaši. Izabrao je da igra za Belgiju, stigao do Liverpula sa kojim je postao šampion Engleske, Evrope, a i sveta. Sigurno da je tata Majk ponosan na svog naslednika.

Dobio ime po Vlade Divcu

DOBIO IME PO LEGENDARNOM SRPSKOM KOŠARKAŠU, POSTAO TIHI HEROJ LIVERPULA! On je Milan Pavkov

EPA

 

Origi nikada nije krio kako je dobio ime. Naime, više puta je potvrdio da su njegovi roditelji bili opčinjeni igrama našeg košarkaša Vlade Divca u NBA ligi, pa su odlučili da se njihov sin zove upravo po njemu.

- Moje ime je izvedeno od imena Vlade Divac. Moji roditelji su ga gledali kako igra i odlučili su da njegovo ime malo izmene i tako me nazovu - rekao je Origi.

Kako je krenuo, sjajni Belgijanac je jako blizu da ove sezone ostvari svoj najbolji golgeterski učinak na "Enfildu". Već je postao junak dva meča kada je svojim golovima rešio duele sa Vulverhemptonom i Milanom. 

Upisao je 10 nastupa, uglavnom ulazeći sa klupe, ali mu to nije smetalo da postigne pet pogodaka uz dve asistencije.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading