NIKAKO DA SE NAUČE PAMETI Pre četiri godine su kažnjeni zbog ratnog zločinca, sada ih je opet skupo koštao (FOTO)
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Zrinjski i Široki Breg su 2017. godine kažnjeni zbog isticanja slika i transparenata vezanih za ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji se ubio u sudnici u Hagu popivši otvrov.

Zrinjski je sankcionisan sa 8.500KM, a Široki sa 7.500KM.

Četiri godine kasnije isti akteri i ista priča.

Zrinjski i Široki Breg kažnjeni su jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog toga što su njihovi navijači u utakmicama 18. kola Premijer lige BiH veličali ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Navijači Zrinjskog su na utakmici protiv Posušja stavili zastavu s njegovom fotografijom na tribine stadiona, a identičan potez su napravili i navijači Širokog Brega na utakmici protiv Sarajeva.

Delegati na mečevima Safet Radmilović iz Goražda i Milan Janković iz Trebinja nisu obavili profesionalno svoj posao i nisu tražili da se sporne zastave uklone sa stadiona i da navijači prestanu sa skandiranjem imena osuđenog ratnog zločinca.

Zbog toga su kažnjeni sa po 500KM, baš kao i glavne sudije tih utakmica Dragan Petrović iz Banje Luke i Admir Musić iz Sarajeva.

Klubovi su kažnjeni i novčano. Zrinjski je kažnjen s 3.000KM, a Zrinjski s 4.500KM (3.000 za Praljka i 1.500 za korištenje pirotehnike).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading