• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2021

18:49

MESIJEVA ZLATNA LOPTA NIJE PRVA "GREŠKA" U ISTORIJI! Milito 2010. godine nije bio ni u 30 NAJBOLJIH, a vodio je INTER do Triplete!

Tanjug/AP

Fudbal

MESIJEVA ZLATNA LOPTA NIJE PRVA "GREŠKA" U ISTORIJI! Milito 2010. godine nije bio ni u 30 NAJBOLJIH, a vodio je INTER do Triplete!

Podeli vest

Sedma titula za Lionela Mesija u izboru za Zlatnu loptu otvorila je Pandorinu kutiju u fudbalskom svetu

Činjenica jeste da je Lionel Mesi jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali i da u godini za namanije zaslužio Zlatnu loptu budući da je Robert Levandovski bio ubedljivo najstandardniji, ali i najboljih igrač sveta! 

Ipak, "Frans fudbal" rešio je da uvede novu nagradu, mnogi je smatraju utešnom, Robert Levandovski proglašen je za najboljeg strelca, ali je ostao i drugu godinu za redom bez Zlatne lopte. Podsećamo, prošle sezone nije dodeljena zbog pandemije koronavirusa. 

I dok se većina sveta prepire oko toga da li je Levandovski oštećen, brojni fudbalski asovi davno su digli ruke od Zlatne lopte. Poslednji u nizu je Iker Kasiljas, a Esteban Kambijaso je to uradio još 2010. godine. 

Iako je Kambijaso sunarodnik Lea Mesija, bivšem asu Intera više je zasmetala činjenica da Dijega Milita nema ni među 30 nominovanih iako je snažni napadač vodio Neroazure do čuvene Triplete i titula u Ligi šampiona, Seriji A i Kupu Italije. 

Foto: Starsportphoto©

- Zvanično sam prestao da pratim ove individualne nagrade 2010. godine. Onog dana kada sam video da Milito nije među 30 nominovanih. Ne među pet ili deset, već 30. Ništa mi nije bilo jasno - rekao je Kambijaso za italijanski Skaj. 

Podsećamo, Lionel Mesi je sedmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu, Đanluiđi Donaruma proglašen je najboljim golmanom, Levandovskom je pripala titula najboljeg strelca, dok je Čelsi najbolji tim u 2021. godini! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija