ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK "DELIJA", A SADA JE PONOVO HIT REGIONA! Bivši napadač Zvezde rešeta mreže, Dinamo iz Zagreba ga je dobro upamtio, sada juri titulu! (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Nekako uvek neopravdano neko o kome se malo priča. Čovek koga su povrede sputala da sada možda rešeta u nekim od najjačih evropskih liga. Bivši napadač Crvene zvezde i miljenik "delija" Ognjen Mudrinski (30), ponovo rešeta protivničke mreže.

Momak koji garantuje golove prošle sezone bio je pravi hit u Hrvatskoj gde je napravio pravu pometnju kada je u svega 49 minuta na terenu postigao četiri gola. Početkom ove sezone odlučio je da nastavi sa trendom igranja u državama bivše Jugoslavije, te je stigao u ekipu Maribora.

ACA LUKAS GA DOVEO U ZVEZDU, STIGAO U ZAMENU ZA DŽIP, PA UŠAO U LEGENDU! Gde je nestao ljubimac "delija" koji je srušio Barselonu?

Zaludeo Hrvate, pa nastavio da osvaja region

ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK

NK Maribor

 

 

Mudrinski je na 11 utakmica postigao šest golova i vratio slovenački klub u trku za titulom. Bivši omladinski reprezentativac Srbije govorio je za "Alo!" upravo o ambicijama ekipe sa "Ljudskog vrta", prisetio se igranja u Hrvatskoj, Crvenoj zvezdi, a otkrio nam je i da li bi se vratio u srpski fudbal.

Pre svega, Ognjene, kako si se odlučio baš za Maribor?

- Sve se desilo jako brzo. Kontaktorali su me poslednjeg dana prelaznog roka. Tadašnji trener Simon Rožman me je zvao i otvoreno mi je rekao da želi da me dovede. Nisam imao mnogo dilema i prihvatio sam ponudu.

Čini se da si se brzo uklopio, počeo si i da postižeš golove, kako se generalno osećaš u Sloveniji?

- Fenomenalno su me prihvatili svi u klubu. Što se tice adaptacije, nije mi trebalo puno vremena da se priviknem na novu sredinu. Znao sam gde dolazim, bio sam dva puta u Mariboru na pripremama sa Čukaričkim. Maribor za najveći klub u Sloveniji, igra napadački fudbal, uvek se ide na pobedu i za napadača je najbolje kada igra za klub koji ima najviše ciljeve.

Rijeka zakasnila, Gorica pun pogodak

ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK

NK Maribor

 

Igrao si u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, gde se igra najbolji fudbal, gde su najbolji uslovi...?

- Što se tiče nekog upoređivanja tih liga, mislim da je nezahvalno i nemoguće odredi tako nešto. Svaka liga je posebna za sebe i ima svoje prednosti i mane.

BIO JE MILJENIK "DELIJA", GLUMIO GOLMANA ZVEZDE, PA OTIŠAO U DINAMO IZ ZAGREBA! Gde je nestao najniži štoper kog je "Marakana" videla? (VIDEO)

Pre dolaska u Goricu, želela te je Rijeka. Čini se da su hrvatski klubovi opčinjeni tobom. Da li bi imao nešto protiv da zaigraš za Dinamo?

- Zvaničnu ponudu Rijeke nisam dobio, istina je da je postojao kontakt,  ali u tom trenutku sam se već odlučio za Goricu sa kojom sam se brzo dogovorio. Mislim da sam imao dobru sezonu u Gorici, igrali smo dobar fudbal, bili blizu mesta koji vodi u Evropu, postigao sam 10 golova te sezone. Što se tiče Dinama nikada nisam razmišljao na tu temu.

Pohod na titulu u paklenoj konkurenciji

ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK

NK Maribor

 

Deluje da je konkurencija u slovenačkoj ligi paklena, može li Maribor do titule i da li bi ti generalno voleo da ostaneš u klubu i nakon isteka pozajmice?

- Nema izrazitog favorita za osvajanje titule, to je draž slovenačke lige. Maribor, Olimpija, Koper i Mura su najkvalitetnije ekipe i svi se bore za titulu, jako je mala razlika. Biće zanimljiva trka do kraja, ali sam ubeđen da ćemo se na kraju mi radovati! Posle isteka pozajmice ostaje mi još godinu dana ugovora sa Jagelonijom. Videćemo... Postoji mogućnost da me na kraju sezone Maribor otkupi, ali otom potom. Srećan sam u Mariboru i sve je moguće. Najbitnije je da osvojimo titulu posle dve godine posta, pa ćemo na kraju sesti i razgovarati o daljim koracima.

OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO SA SRBIJOM, A ONDA JE IZDAO! Gde je nestao junak "orlića" i čovek oko koga su ratovali Zvezda i Partizan! (VIDEO)

12 KLUBOVA promenio je Ognjen Mudrinski tokom karijere

Zvezda, ostvarenje dečačkog sna

ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Jako dobru golgetersku sezonu imao si u dresu Crvene zvezde, kako sada gledaš na taj period? Pratiš li crveno-bele?

- Crvena zvezda..ostvarenje mog dečačkog sna. Što se tiče tog perioda, prvih šest meseci provedenih u Zvezdi je najlepši period moje karijere, bez sumnje. Postigao sam tri gola na prvoj utakmici protiv Radničkog iz Niša, na 13 utakmica postigao 10 golova , pobedili smo Partizan u derbiju na našem stadionu sa 3:2. To je po meni jedan od boljih derbija u poslednjih 10 godina. Nekako kada je sve trebalo da krene još bolje došlo je do nekih promena u klubu, novi trener je došao , neki novi ljudi su se pojavili i ja tada kao prvi strelac lige u tom trenutku iz nekih nepoznatih razloga ispao sam iz ekipe bez ikakvog objasnjenja. Praktično drugi deo sezone presedeo sam na klupi. Na kraju krajeva Zvezda je klub koji volim i za koji navijam ceo svoj život i igranjem za Zvezdu ja sam svoj dečački san ostvario.

Povratak u Srbiju?

Da li je možda pre dolaska u Sloveniju bilo nekih ponuda iz Srbije? Da li bi se vratio u Superligu?

- Što se tiče povratka u Srbiju, nisam imao kontakt ni sa jednim klubom iz Superlige u prethodnom periodu. Iskreno, trenutno ne razmišljam t o povratku u naš fudbal.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading