VRI U ITALIJI I PORTUGALIJI Jedan od dva poslednja prvaka Evrope propustiće Mondijal
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Ne potcenjujući Severnu Makedoniju i Tursku, Portugalija i Italija su favoriti, još igraju polufinalne mečeve kao domaćini, baraža (24. mart i 29. mart 2022.).

Ipak, u istoj su grupi pa samo jedan od poslednja dva prvaka Evrope može u Katar.

U slučaju međusobnog okršaja u finalu domaćin će biti Portugalija.

- Mogli smo i malo bolje proći, istina. Uvek je teško igrati utakmice bez revanša. Uvereni smo da možemo i imamo pozitivan stav. Moraćemo odigrati dobru utakmicu protiv Makedonije, a onda ćemo videti šta će biti u finalu - rekao je selektor Azura Roberto Manćini.

Osvrnuo se i na mogući meč s Portugalijom.

- Bilo bi mi draže da smo izbegli njih, a verovatno to i oni misle o nama. Moguće je finale između nas.

Danima uoči meča sa Srbijom Fernando Santoš, selektor Portugalije, pričao je da će njegov tim sigurno igrati na Svetskom prvenstvu, prvo ga je protiv Orlova oblio znoj, a danas još jednom kada je saznao potencijalne rivale na putu ka Kataru.

Zato o Italiji ni reč, samo o Turskoj.

Nema nikakve svrhe da sada pričamo o finalu sa Italijom. Kao što je Manćini rekao, razgovaraćemo o tome ako oni prođu Makedoniju, a mi Tursku. Moramo da se fokusiramo na to da pobedimo Tursku, to je za nas sada najvažnija utakmica - poručio je Santoš.

Selektor Portugalije vidi i pozitivnu stranu žreba.

- Izvlačenje je lutrija, tako je kako je. Pozitivna stvar je što bismo u eventualnom finalu bili domaćini. Dobro je kada igramo pred našim navijačima. Ali, prvo da pobedimo Tursku.

Podelio je prve informacije o Turcima.

Imaju mnogo dobrih igrača, nekada funkcionišu kao odličan tim, nekada baš i ne. Moramo da budemo oprezni. Dobro je što ćemo igrati protiv ekipe koja forsira formaciju 4-3-3.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading