KAKVA RAČUNICA! Šta treba Srbiji za direktno mesto u Ligi šampiona? Kockice se polako slažu...
Vladimir Marković/ Marko Metlaš

Srbija trenutno ima 29.875 bodova, što je samo 0.075 više od Belgije, koja ima čak četiri predstavnika i dalje aktivna u UEFA takmičenjima. Odmah iza njih na 14. mestu je i Švajcarska sa dva predstavnika i 1.200 bodova manje od Srbije.

Čuveno 15. mesto sada drže Grci i to je poslednje mesto koje donosi dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

ODIGRALI SMO LAVOVSKU UTAKMICU! Stanković prezadovaljan nakon trijumfom: Mi smo naše uradili!

Kako su Turci na 16. poziciji u zaostatku za Srbijom čak 3.975 bodova, naši klubovi su sve bliži tome da od sezone 2023/24 imaju i šampiona i vicešampiona Superlige u kvalifikacijama za najjače UEFA takmičenje.

Još jedna olakšavajuća okolnost je i što će Zvezda sigurno igrati u Evropi na proleće, ali će mogući put u Konferencijsku ligu sigurno želeti da izbegnu u njihovoj vrlo komplikovanoj grupi.

POHVALIO DECU ZA NAVIJANJE Srnić ima bitnu poruku pred meč sa Bragom

Ukrajina, koja drži poziciju broj 11, a koja donosi jedno direktno mesto u Ligi šampiona, ni u ovom kolu nije uzela nijedan bod, jer je posle Šahtjora i Dinama iz Kijeva u elitnom takmičenju i Zarja poražena od Rome na gostovanju u Italiji sa čak 4:0 u Ligi Evrope. Dakle, ostali su na 31.400 bodova na kojima su već neko vreme.

Dakle, smeši nam se pet timova u UEFA takmičenjima u sezoni 2023/24 - dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jedan u Ligi Evrope i dva u Konferencijskoj ligi, a važno bi bilo da ne budemo samo među 15, već i među 13 najboljih!

Bonus video:

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading