MILAN POBEDOM ZAMRSIO SITUACIJU Siti u derbiju milijardera pobedio PSŽ i obezbedio prvo mesto (VIDEO)
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Kolo pre kraja već je poznato 11 od 16 učesnika osmine finala Lige šampiona.

U A grupi Siti je pobedio PSŽ 2:1, oba tima su prošla u osminu finala, a Lajpcig je pobedom 5:0 u gostima skočio ispred Briža, ukoliko budu imali isti broj bodova dalje će Nemci zbog boljeg međusobnog skora.

U B grupi nova pobeda Liverpula za ubedljivo prvo mesto. Milan je golom u 87. minutu pobedio u Madridu, pa dalje u poslednjem kolu mogu i Milan i Porto i Atletiko Madrid.

U C grupi Ajaks je prvi, a Sporting je pobedom nad Borusijom 3:1 obezbedio drugo mesto zbog boljeg međusobnog skora (3:1 i 0:1). Milioneri iz Dortmunda će u Ligu Evrope.

U D grupi pobede Intera i Reala vredne osmine finala. Šerif je ispred Šahtjora izborio Ligu Evrope.

Ajaks je golovima Halera potvrdio dominaciju u C grupi, Kopljanici su trijumfovali i u Istanbulu (2:1) protiv Bešiktaša.

Golovima Džeka Inter je trasirao put ka narednoj fazi (2:0), a Šahtjor je ostavio bez ikakve nade za evropsko proleće.

Briž - Lajpcig 0:5 (Nkunku 12, 90+3, Forsberg 17. penal, 45+1, Silva 27)

Mančester Siti - PSŽ 2:1 (Sterling 63, Žezus 76 - Mbape 50)

Atletiko Madrid - Milan 0:1 (Mesias 87)

Liverpul - Porto 2:0 (Alkantara 52, Salah 70)

Sporting - Borusija Dortmund 3:1 (Pedro 30, 39, Poro 81 - Malen 90+3)

Šerif - Real Madrid 0:3 (Alaba 30, Kros 45+1, Benzema 56)

 

90+3. minut: Dva gola za kraj večeri. Nkunku je kompletirao "petardu" na "Brejdel" stadionu u Brižu, Briž - Lajpcig 0:5. Malen je ublažio krah Milionera u Lisabonu, Sporting - Borusija Dortmund 3:1.

87. minut: Gol za šok u Madridu. Kontra Rosonera, Kesi centrira sa leve strane, utrčao je Mesias na liniju peterca između dva štopera i samo se poklonio glavom, Atletiko Madrid - Milan 0:1.

 

 

81. minut: Pedro je promašio penal za het-trik, ali je Poro pokupio otpadak i smestio ga u mrežu glavom sa šest metara, Sporting - Borusija Dortmund 3:0.

 

 

76. minut: Akcija slična onoj od prvog gola, centaršut sa desne strane, Bernardo Silva je vratio u peterac ka Žezusu, koji je plasirao pored igrača i golmana Parižana, Mančester Siti - PSŽ 2:1.

 

 

74. minut: Emre Čan je ušao u 46. minutu, a u 74. je dobio crveni karton, Sporting ima igrača više i dva gola više.

70. minut: Loptu je u kaznenom dobio Salah, dribling telom i šut u prvi ugao, golman je bio nemoćan, Liverpul - Porto 2:0.

 

 

63. minut: Lopta ubačena iza leđa odbrane Parižana, vraćena u sredinu, jedan igrač Građana je propustio ka Sterlingu koji je sa dva metra gurnuo u nebranjenu mrežu, Mančester Siti - PSŽ 1:1.

 

 

56. minut: Real se sveti Šerifu za poraz u nadoknadi u Madridu. Benzema je pogodio sa 16 metara udarcem sa sredine u ugao, Šerif - Real Madrid 0:3.

 

 

52. minut: Lopta posle slobodnog udarca izbijena glavom sa 14 metara, na nju na 25 metara glavom naleće Tijago Alkantara, poklapa loptu i šalje bombu u ćošak, Liverpul - Porto 1:0.

 

 

50. minut: Sa desne strane ubacio je loptu Mesi, odbila se od igrača Sitija, došla na drugu stativu do Mbapea, a on je sa sedam metara poslao kroz noge golmana Edersona, Mančester Siti - PSŽ 0:1.

 

 

2. POLUVREME:

45+1. minut: Forsberg, samo sada ne sa penala, već sa 18 metara u malu mrežu, Briž - Lajpcig 0:4. Toni Kros je duplirao prednost u Tiraspolju, šut sa sredine, tačno sa linije 16 metara, lopta je udarila prečku, odbila se iza gol linije, pa izašla, ali je gol tehnologija rekla svoje, Šerif - Real Madrid 0:2

 

 

39. minut: Pedro Gonkalves je postigao drugi svoj gol u Lisabonu udarcem sa ivicce kaznenog, Sporting - Borusija Dortmund 2:0.

 

 

37. minut: Sjajan pas Alkantare više po levoj strani za Manea, koji je ušao u kazneni, a onda po zemlji dijagonalom poslao loptu u mrežu, Liverpul - Porto 1:0VAR je primirio navijače, milimetarski ofsajd je u pitanju, gol je poništen.

 

 

30. minut: David Alaba, levicom iz slobodnjaka sa 17 metara kroz živi zid i golmanu "kroz uši", Šerif - Real Madrid 0:1. Pedro Gonkalves je doneo prednost domaćinu u Portugaliji, Sporting - Borusija Dortmund 1:0.

 

 

27. minut: I dalje samo u Belgiji padaju golovi, sada je pogodio Andre Silva glavom sa osam metara u dalji ugao, Briž - Lajpcig 0:3.

 

 

17. minut: Golovi padaju samo u Belgiji. Forsberg je bio neumoljiv sa bele tačke, Briž - Lajpcig 0:2.

 

 

12. minut: Na nekoliko stadiona je gol "visio u vazduhu", ali je veče pogotkom, ipak, otvorio Nkunku. Lopta ubačena sa desne strane, golman je ostao na prvoj stativi, prvi šut iskosa je odbranio nogom Minjole, ali se lopta odbila na drugu stativu, Nkunku je na četiri metra samo postavio nogu i gurnuo loptu u gol, Briž - Lajpcig 0:1.

 

Kilijan Mbape je večeras postao drugi najmljađi igrač sa 50 utakmica u Ligi šampiona.

Sesk Fabregas je ostao rekorder, u trenutku kada je on odigrao 50. meč bi je osam dana mlađi.

1. POLUVREME:

Dva prvoplasirana tima iz svake grupe nastaviće takmičenje u osmini finala Lige šampiona.

Trećeplasirani će na proleće igrati u Ligi Evrope. Samo se poslednjeplasirani opraštaju od takmičenja.

Bešiktaš, Šahtjor, Dinamo Kijev i Malme su se već oprostili iako imaju da odigraju mečeve poslednjeg kola.

A GRUPA

Briž - Lajpcig 0:5 (Nkunku 12, 90+3, Forsberg 17. penal, Silva 27, Forsberg 45+1)

Mančester Siti - PSŽ 2:1 (Sterling 63, Žezus 76 - Mbape 50)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

B GRUPA

Atletiko Madrid - Milan 0:1 (Mesias 87)

Liverpul - Porto 2:0 (Alkantara 52, Salah 70)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

C GRUPA

Bešiktaš - Ajaks 1:2 (Gezal 22. penal - Haler 54, 69)

Sporting - Borusija Dortmund 3:1 (Pedro 30, 39, Poro 81 - Malen 90+3)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

D GRUPA

Inter - Šahtjor 2:0 (Džeko 61, 67)

Šerif - Real Madrid 0:3 (Alaba 30, Kros 45+1, Benzema 56)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Liverpul, Ajaks, Inter, Bajern, Mančester Junajted, Čelsi i Juventus su već obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading