AUUU, KAKAV ŽREB! Srbija može u grupu i sa dva svetska prvaka, ali će mnogo zavisiti od sledeće tri stvari
Foto: ALO/Marko Metlaš

Srbija se posle plasmana na Mondijal u Kataru okreće žrebu koji će biti održan 1. aprila 2022. u Dohi. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija bi prema trenutnom stanju stvari žreb čekali iz četvrtog šešira, ali je izvesno da će 1. aprila biti u trećem.

Pre svega jer će posle veličanstvene u Lisabonu skočiti za najmanje tri ili četiri mesta na FIFA rang listi, koja će biti merodavna za žreb. Uz to, izvesno je da će bar dve ili tri selekcije koje su trenutno iznad Srbije ostati bez plasmana na Mondijal. 

Podsećanja radi, u grupnoj fazi u Kataru u nijednoj grupi neće moći da bude više od dve evropske selecije, pa je za "orlove" najvažnije da im iz prvog šešira ne padnu Brazil ili Argentina (koja teoretski još nije, ali prekztično jeste u Kataru) jer bi u tom slučaju ponovo u "grupu smrti", kao i na prethodna tri SP na kojima su igrali. 

Tako da bi, trenutno gledano, najgore grupe po Srbiju mogle da budu: Brazil, Nemačka, SRBIJA i Japan, ili Argentina, Nemačka, Srbija i Tunis.

Definitivno bi bilo idealno da se izbegne Nemačka, koja će najverovatnije biti u drugom šeširu, osim ako ne odu u Katar dve od tri sledeće selekcije: Portugal, Meksiko i Holandija. 

Definitivan sastav grupa i spisak učesnika Mondijala biće poznat krajem marta, kad se okončaju baraži na svim kontinentima. 

TRENUTNI PRESEK STANJA

PRVI ŠEŠIR 

Belgija

Brazil

Francuska

Italija *

Engleska

Argentina *

Španija

Portugal *

DRUGI ŠEŠIR 

Meksiko *

Danska

Holandija *

Nemačka

SAD *

Švajcarska *

Urugvaj *

Kolumbija *

TREĆI ŠEŠIR

Švedska *

Hrvatska

Vels *

Senegal *

Čile *

Iran *

Poljska *

Peru *

ČETVRTI ŠEŠIR

SRBIJA

Ukrajina *

Tunis *

Japan *

Maroko *

Alžir *

Češka *

Austrija *

 

NAPOMENA: Zvezdica stoji kod selekcija koje se još uvek nisu plasirale na Mondijal

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading