SAMO DA NE ODEMO U BARAŽ Džinovski preokret posle sinoćnjih rezultata, Srbiju bi sad u plej-ofu čekale dve izuzetno neugodne selekcije
Foto: ALO/Marko Metlaš

Reprezentacija Srbije ima šansu da večeras (20.45) pobedom u Portugalu overi vizu za Katar. Ukoliko "orlovi" ne osvoje tri boda, moraće u izuzetno težak i komplikovan baraž, u kom bi ih, posle sinoćnjih rezultata, već u polufinalu čekali Češka ili veleiki dužnik Škotska. 

U baražu će igrati 12 selekcija koje će biti podeljene na tri turnira, na kojima će se igrati polufinale i finale, a pobednik turnira ide na Mondijal. Odlična vest za Srbiju je što je sada ima najviše bodova, pa će sigurno biti domaćin polufinalnog susreta. Domaćinstvo finala će biti odlučeno žrebom 26. novembra, a na tom mini turniru Srbija bi morala da slavi u oba susreta kako bi izborila mesto u Kataru 2022. godine.

Škotska, Austrija i Češka kao potencijalne mine

Srbija je najbolja drugoplasirana selekcija u ovom trenutku sa 17 bodova, a ispod nje se nalaze Švedska, Hrvatska, Švajcarska, Vels i Poljska, koje u ovom trenutku čine grupu nosilaca. Posle deklasiranja Belorusije Vels je prešao među nosioce, ali će ponovo "ispod crte" ukoliko u utorak izgubi kod kuće od Belgije, a Češka pobedi Estoniju. Trenutno su u drugom šeširu, osim Češke, još i Austrija, Škotska, Turska, Finska i Severna Makedonija.

Izvesno je da su moguće značajne promene, jer nekoliko trenutno drugoplasiranih selekcija i dalje može direktno na SP, a uz to i pojedine reprezentacije koje su sad među nepovlašćenima, mogu da se domognu statusa nosilaca. Zato će konačan spisak učesnika baraža i sastavi đeđira biiti sto odsto poznati tek u utorak oko 22 i 40. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading