NE ŽELI DA ODA POČAST ONIMA KOJI SU BOMBARDOVALI SRBIJU! Nemanja Matić ostao dosledan, odbio da nosi BRITANSKI simbol! (FOTO)
EPA

Srpski fudbaler Nemanja Matić ponovo je ostao dosledan i odlučio je da i treću godinu za redom ne stavi na grudi cvet maka koji se ove nedelje nosi u Velikoj Britaniji.

Nošenjem cveta odaje se počast svim britanskim vojnicima koji su nastradali ne samo u Velikom ratu, već i u Drugom svetskom, zatim ratu u Koreji, na Foklandskim Ostrvama, ali i pripadnicima NATO snaga u Persijskom zalivu, na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini, Iraku, Avganistanu...

 

 

Kada je 2018. godine saznao šta znači cvet maka, Matić je odbio da ga nosi jer ne želi da veliča one koji su bombardovali njegovu zemlju.

- U potpunosti razumem zašto ljudi nose cvet maka, veoma poštujem svačije pravo da to čini i imam potpunu simpatiju za one koji su izgubili voljene ljude u konfliktima. Ipak, za mene je to samo podsećanje na napad koji sam osetio lično kao dečak, uplašeni 12-godišnjak koji je živeo u Vrelu, jer je tada moja država uništena tokom bombardovanja Srbije 1999. Iako sam ranije nosio ovaj simbol, sada osećam da mi nošenje cveta maka nije primereno - rekao je svojevremeno Nemanja Matić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (2)

Loading
Sremac

07.11.2021 06:59

Bravo Nemanja tako se voli svoja zemlja bravo