ENGLEZ HVALI SRBINA Kada dođe do toga da morate da gurnete loptu u mrežu, od njega nema boljeg
EPA-EFE/Clive Rose

 

Aleksandar Mitrović je sa 15 golova najbolji strelac Čempionšipa (odigrao 14 utakmica).

Brereton iz Blekburna i Solanke iz Bornmuta su drugi sa po 10.

Uz to reprezentativac Srbije i as Fulama ima i tri asistencije.

Don Gudman je tokom karijere odigrao više od 600 ligaških mečeva tokom dvadesetogodišnje karijere, nekada je bio najkuplje pojačanje Sanderlenda, a sada je TV analitičar na "Skaju". Izuzetno cenjen među navijačima zbog iskrenosti i harizme.

Gudman je za ostrvske medije analizirao učinak Aleksandra Mitrovića u Fulamu. Srbin je sa 15 golova najzaslužniji što se Fulam nalazi na drugom mestu koje vodi u Premijer ligu.

- Istina je da u Čempionšipu igraju neki jako dobro igrači, ali u ovom momentu ćete teško naći boljeg od Mitrovića. Ima tamo i tehnički nadarenijih igrača i uticajnijih na terenu, ali kada dođe do toga da morate da gurnete loptu u mrežu, od Mitrovića nema boljeg. Postignut gol je najveći uticaj koji neki igrač može da napravi na terenu. Nekada deluje da može da postigne gol kad hoće - kaže Gudman.

Njemu, kao i mnogima, nije jasno zašto Mitrović nije pogađao i kada je sa Fulamom igrao u Premijer ligi.

- Jako sam znatiželjan da saznam zašto i u Premijer ligi nije tako igrao. Doduše, nije ni igrao stalno. Očigledno je bio neki problem između njega i trenera ili sa nekim van terena, a to mi ne znamo. Nešto je uvek kočilo njegove igre, a znamo da je u prošslosti pokazao da može da postiže golove u Premijer ligi. Radi to i u dresu reprezentacije, pa zaista ne vidim razlog zašto to ne bi radio i u Premijer ligi. Potpisao je novi dugoročni ugovor sa Fulamom i možda će sledeće sezone pokazati u Premijer ligi šta sve može.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading