SPAS U POSLEDNJI ČAS Amerikanac kupuje engleskog velikana
EPA-EFE/PETER POWELL

Derbi kaunti se ipak neće ugasiti - američki biznismen Kris Kiršner saopštio je da namerava da kupi slavni klub kom preti ispadanje u treći rang engleskog fudbala pošto mu je zbog finansijskih problema oduzeto 12 bodova.

Klub sa stadiona Prajd Park je od septembra pod stečajem i dobio je kaznu oduzimanja 12 bodova. Stečajni upravnici naveli su da postoji nekoliko zainteresovanih strana da kupe klub, koji se žalio na kaznu oduzumanja bodova, pa bi ekipa menadžera Vejna Runija mogla da se spasi selidbe u niži rang.

Kiršner je 34-godišnji osnivač, vlasnik i izvršni direktor kompanije za logistiku Slynic.io. Amerikanac je poslao pismo navijačima u kome je izrazio nameru za kupovinom kluba.

- Mi se još ne poznajemo, ali imamo dve zajedničke stvari: našu ljubav prema fudbalu i želju da ponovo izgradimo Derbi kaunti da bude ponosan klub koji svi zaslužuju. Zovem se Kris Kiršner i nadam se da ćemo se uskoro videti, pošto je ovo moje zvanično saopštenje namere da radim sa stečajnim upravnicima da izbavim Derbi kaunti iz stečaja. Iako klub trenutno prolazi kroz težak period, njegovi navijači i svi povezani sa klubom ostali su verni, što pruža osnovu za novu izgradnju. Želim da budem deo te obnove i da podržim napor. Kao preduzetnik posvećen sam izgradnji kompanija i želim da primenim to iskustvo u obnovi ovog ponosnog i slavnog kluba. Ovaj izazov ne shvatam olako, ali je nešto čemu se radujem i znam da možemo biti uspešni, ako budemo radili zajedno - naveo je Kiršner.

Posle oduzimanja bodova Derbi je poslednji na tabeli Čempionšipa, a bez kazne bio bi 15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading