STARA KAJLA Goran Stojiljković, prvi čovek Reala iz Niša, priča za Alo! o najvećem pojačanju - Rambovo umeće ispred viška kilograma
Instagram

Svuda pođi, kući povremeno dođi i zaigraj fudbal sa ortacima. To je moto kojim se vodio Dejan Rambo Petković (49), srpska legenda u Brazilu. Iako je rođen u Majdanpeku, njegova druga kuća je u gradu na obalama Nišave. Na sebe je skrenuo pažnju u Radničkom, ali sada igra za Real iz Niša. Nije prvi put u klubu tog imena. Za razliku od španskog, u ovom Realu sve je na dobrovoljnoj bazi. Dres sa brojem 10 obukao je posle decenije pauze.

Beton liga

- Igramo Drugu gradsku ligu koja ima 12 ekipa. Morali smo kao novoformirani klub da krenemo sa samog dna. I dalje smo na vrhu tabele sa ambicijama da na kraju pređemo u viši rang.

Real (ima i u selu Podunavci kod Vrnjačke Banje) iz Niša je klub Rambovog velikog prijatelja Gorana Stojiljkovića koji je takođe ostavio trag u našem i španskom fudbalu, a branili su i boje Crvene zvezde. U razgovoru za Alo! Stojiljković otkriva najzanimljivije detalje.
Teško žabu u vodu naterati?
- Sa Rambom sam decenijama prijatelj i oduševila ga je ideja da ga registrujem za niški Real. Došao je iz Brazila na dve nedelje i odmah je upisao debitantski nastup.

Samoposluga zamenila zadrugu

Momci igraju za kikiriki?
- Isključivo ljubav prema fudbalu i druženje. Najvažnije je "treće poluvreme". Posle prošlog gostovanja domaćin nas je odveo pred samoposlugu da se okrepimo. Eto, napreduje se. Ranije se išlo pred zadrugu!

Sigurno su se momci iz Supovca uhvatili za glavu kada su videli Ramba u postavi Reala?
- Ha, ha... Moguće. Strah je bio opravdan. U pobedi 4:2 postigao je gol, dva namestio i izborio penal. Šta ćete više?
A višak kilograma?
- Pa ko ih nema u našim godinama, ali nisu oni uplašili rivala već Rambovo umeće.
Iako provereni centarfor, niste postigli gol?
- Zato što nisam ni igrao! Povredio sam ložu. Ubiše nas loši tereni. Inače sam dao gol na prve tri utakmice.
Gde je vaš dom?
- Imamo teren u gradskoj opštini Donja Vrežina na putu Niš - Svrljig.
Ko još igra za Real?
- Aca Živković je prošao Partizanovu školu, sjajno je igrao u Kini, defanzivac Simov blistao je u Belgiji, golman Dušan Đokić je poznato ime, Saša Caki Stojanović je bio član PSV, Vlada Đorđević se istakao u Zvezdi i Brazilu... Ima nas oko 30! Sve bivši igrači Radničkog i ostalih niških klubova. Živimo u Nišu ili okolini, a opet nam je najveća muka da se skupimo za utakmicu.
Sigurno imate popust kod sudija?

- Ma kakvi! Došle neke nove generacije, mlade sudije, povodljive, a ne poznaju nas. Čim neko iz publike vikne penal, oni pokažu na belu tačku.
Poenta nije u seniorskom pogonu?
- Naravno. Imam preko 250 dečaka, a najmlađi su rođeni 2015. godine. Stručan rad i vaspitavanje su najvažniji. Moraju da steknu radne navike, da ovladaju tehnikom, ali i da sutra budu dobri i požrtvovani ljudi. Već smo lansirali nekoliko momaka.
U Real sa Nišave?
- Nažalost, ne. Iskreno, nemamo neku posebnu saradnju sa Radničkim, ali to je neka druga tema, pa deca idu dalje, iako sam predsednik Udruženja veterana Radničkog. Valjda će doći neka bolja vremena.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading