SVE SU JAVNO PRIZNALI Panika u Hrvatskoj zbog Zvezde i Partizana
Vladimir Marković/ Marko Metlaš

Crvena zvezda i Partizan vuku Srbiju ka dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok Hrvatska istovremeno tone na UEFA rang listi. O tome najbolje govori opširna analiza hrvatskog portala Indeks, koja je naslovljena rečima: "Debakl Hrvatske. Srbija nam je nedotižna, a ruše nas Grčka, Kipar, Češka i Turska".

 

Reč je o situaciji sa  koeficijentima koje države imaju na rang-listi UEFA, a na kojoj pozicije određuju i koja zemlja ima koliko predstavnika u evro-nadmetanjima klubova. San o dva hrvatska kluba u Ligi šampiona i pola HNL-a  u evropskim kupovima trajao je onoliko dugo koliko je Dinamo sam mogao vući sve ostale klubove koji ispadaju rano u pretkolima. HNL je previsoko leteo na krilima svog jedinog evropski relevantnog kluba

Kad je Dinamo izgubio dah, a to se upravo dogodilo očajnom igrom i porazom kod Rapida u trećem kolu grupe Lige Evrope, zbog čega mu već na proleće preti pretkolo s gigantima ili pad u treću evropsku klasu, hrvatski klupski fudbal i njena liga spušteni su ili vraćeni u svoje realne okvire.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Da da kako da ne

23.10.2021 15:08

Nikada vi nas nećete dostići jer ste jednostavno lošiji od nas u svemu.