POSLE OVOGA NIŠTA NEĆE BITI ISTO Brutalan udar UEFA na FIFA, fudbal se menja iz korena
EPA-EFE/Kai Pfaffenbach

UEFA i KONMEBOL, dve najjače kontinentalne kuće fudbala, nemaju nameru da prihvate ideju FIFA o Svetskom prvenstvu na svake dve godine. Ne samo to, planiraju kontraudar od kog bi se FIFA teško oporavila. 

Gazeta delo Sport i brazilski sajt UOL otkrili su da UEFA i KONMEBOL pripremaju projekat koji će lako zaživeti. Plan skovan u Nionu je da se osnuje Super Liga nacija, u kojem će igrati četiri najbolje evropske reprezentacije iz Lige nacija sa četiri najbolje iz Južne Amerike po plasmanu sa Kopa Amerika. To bi takmičenje palo u “neparnim” godinama, između Svetskog i Evropskog prvenstva, igralo bi se na svaka četiri leta, a očekuje se da bi izazvalo veliko interesovanje publike širom sveta, jer bi se na okupu našli neki od najboljih igrača planete.

Južnoamerikanci su više nego voljni da igraju u tom novom takmičenju, jer se godinama žale na problem da ne mogu da zakažu jake prijateljske utakmice sa evropskim selekcijama čak ni kada se spremaju za Svetsko prvenstvo. UEFA i KONMEBOL su nedavno u Londonu otvorili zajedničku kancelariju, upravo da bi koordinasali što bolju saradnju i pripremali zajedničke projekte, a prvo je već na pomolu. FIFA je na aparatima... 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading