ENGLEZI KONAČNO KAŽNJENI Glave im došao skandal tokom finala Evropskog prvenstva
EPA-EFE/ANDY RAIN

Fudbalska reprezentacija Engleske kažnjena je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda navijača na londonskom stadionu "Vembli" tokom finala Evropskog prvenstva sa Italijom.

Kazna je, ustvari, dve utakmice, ali druga uslovno na dve godine, ukoliko se ponove izgredi.

Malo je reći koliki je propust organizatora, na stadion su upale hiljade navijača bez ulaznica i pcr testova. Potencijalna bomba za ljudske živote, a kazna... Ali, to je Engleska.

UEFA je navela da je Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline unutar i oko stadiona "Vembli" na finalu EP. Fudbalski savez Engleske mora da plati i 100.000 evra.

- Iako smo razočarani presudom, priznajemo ishod. Osuđujemo užasno ponašanje pojedinaca koji su izazvali sramotne scene na stadionu "Vembli" i oko njega na finalu Evropskog prvenstva i duboko žalimo što su neki od njih uspeli da uđu na stadion. Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi, naručili smo nezavisnu reviziju o okolnostima. Nastavljamo da radimo sa relevantnim vlastima i podržavamo napore da se preduzmu mere protiv odgovornih - navodi se u saopštenju FA.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading