VELIKA FRKA ZBOG VAR-A Sada i on favorizuje moćne i bogate
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Posle pobede nad Anžeom (2:1) PSŽ je lider u Ligi 1 sa devet bodova više i utakmicom više od Lansa.

Ipak, način na koji su pobedili Anže digao je na noge zemlju Gala.

Egzekucija Kilijana Mbapea sa bele tačke u 87. minutu je samo posledica, a uzrok je igranje igrača Anžea rukom.

Ipak, ono je usledilo nakon faula u napadu Ikardija, koji je rukama povlačio Romana Tomasa, bar tako tvrde gosti. Potom je Ikardi pogodio loptom u ruku rivala.

U Anžeu su besni:

- Neverovatno je šta se dogodilo. Poraz od 1:2 ovde nije sramota, ali u ovom slučaju jednostavno je nemoguće. Radili smo celu nedelju kako bismo odigrali dobru utakmicu. Umoran sam od ovog VAR-a. Uložili smo milione, a i dalje ne znamo ni kako se koristiti VAR - rekao je Anžeov Roman Tomas.

- Iritira me jer sam strastven prema fudbalu i posvećen sam mu, pazim na ono što radim. Ikardi pravi prekršaj, povlači me za ruku, padam, a zatim maksimalno koristi svoj položaj da dobije penal. Frustriran sam.

Oglasio se i klub:

- Nismo navikli da se žalimo. Jednostavno tražimo korektnost i poštovanje. Poštovanje prema igračima, osoblju, navijačima koji daju sve od sebe. Zato što volimo fudbal.Nemamo ništa protiv PSŽ-a ili samog VAR sistema. Protivimo se samo njegovoj opasnoj upotrebi koja stvara frustracije i nepravdu. Možda ćemo sutra imati koristi od VAR-a, ali to ne rešava problem. Samo sportski aspekt trebao bi uticati na rezultat utakmice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading