TOTALNI HAOS ZBOG SAMO JEDNOG REZULTATA Srbija sad u baražu ide na osvajača Zlatne lopte ili na dva dobro poznata rivala
Foto: ALO/Marko Metlaš

Do kraja kvalifikacija za Mondijal ostao je još samo novembarski termin, u kom će većina reprezentacija po dve utakmice, dok će Srbija samo jednu, u Lisabonu protiv Portugala. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogu direktno u Katar ako pobede "selesao", ili remijem, ali pod uslovom da prethodno Irska savlada Portugal, što nije realno očekivati. 

Posle pobede Poljske u Albaniji, ali i izvesne kazne koja čeka naše komšije, jasno je da će Robert Levandovski, glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, i njegovi saigrači, igrati baraž za Mondijal. 

 

Termini polufinala baraža su 24. i 25. marta, a finala 28. i 29. marta sledeće godine. Nadamo se ipak da će "orlovi" mondijalsku vizu overiti u Lisabonu, 14. novembra, i da neće morati u komplikovani baraž.

Kako sad stoje stvari, nosioci u polufinalu baraža su uz Srbiju, ako završi kao druga, još Hrvatska, Poljska, Španija, Švajcarska, Škotska i Češka. Španija je pala trenutno na drugo mesto iza Švedske, ali i dalje ima šansu da overi vizu za direktan let u Katar. Svakako da bi Španija bila najveće ime i najteži rival u baražu, ako bude morala da igra. Što se tiče Srbije, ona će sigurno biti domaćin polufinala baraža. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Za sada su među nepovlašćenima Norveška, Rumunija, Češka i Ukrajina, kao i Vels i Austrija iz Lige nacija, ali neko od njih bi nam bio tek prvi protivnik u baražu. Da bismo došli do Mondijala, moraćemo da pobedimo i neku od gore pomenutih reprezentacija.

Ono što je sigurno je da ne bi bilo dobro da se ukrstimo u bilo kojoj fazi plej-ofa sa Hrvatskom i Švajcarskom jer je poznato da bi to bile specijalne utakmice koje bi donele i tenzije van terena. Idealan put bi nam bio preko Rumunije i Škotske, kojoj bi onda mogli da se osvetimo za eliminaciju u plej-ofu za EURO. U ovom trenutku kao najteži put deluje preko Poljske i Španije, ali verujemo da će "furija" ipak stići i prestići Šveđane. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading