VELIKI PREOKRET Posle najnovijih dešavanja, "orlovi" mogu da se nađu u baš velikom problemu
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Do kraja kvalifikacija za Katar u zoni UEFA  ostala su još tri kola, a polako ali sigurno se nazire ko će direktno na Svetsko prvenstvo a ko u plej-of. Baraž utakmice igraju se u martu sledeće godine, po jedan meč predviđen je u polufinalu i finalu. Ako Srbija ne pobedi u Portugalu, ili ako "selesao" ne kiksne kući protiv Luskemburga ili u gostima protiv Irske, "orlovi" će u baraž. 

Ono što se već sad sigurno zna je da će "orlovi", ako sutra pobede Azerbejdžan, biti povlašćeni u žrebu za polufinale baraža. Pozicije broj dva u kvalifikacionim grupama trenutno zauzimaju Švedska, Švajcarska, Ukrajina, Češka, Škotska, Norveška, Rusija, Albanija i Severna Makedonija. Uz "orlove" nosioci su, prema sadašnjem stanju stvari, Rusi, Šveđani, Švajcarci, Škoti i Albanci. Među nenosioce će i Austrija i Vels, ako ne prestigne Češku u grupi. 

Baraž bi verovatno bio komplikovaniji nego prošle godine, kad su "orlovi" posle pobede u Oslu nad Norveškom (2:1 posle produžetaka) eliminisani od Škotske (0:0, 5:6 posle izvođenja jedanaesterca). Osim imena rivala u polufinalu i eventualnom finalu, biće veoma važno i ko će biti domaćin u tim utakmicama. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading