BIVŠI FUDBALER PARTIZANA NEGIRAO KRIVICU! Nastavljeno suđenje Nikoli Malbaši!
EPA/Jessica Gow

On je na današnjm suđenju u Višem sudu u Beogradu prvi put detaljno iznosio odbranu, tvrdeći da nije on, već jedan poznanik napao Neškovića tražeći da mu potpiše povraćaj novca, a da mu je on spasio život.

Ispričao je da je taj čovek čiji identitet nije otkrio, ušao na zadnje sedište automobile u kojem je on bio sa Neškovićem.

“Seo je iza suvozača i udarao me šakom po potiljku. Igor se okrenuo i pokušao da ga uhvati, da me više nije udarao. Ja sam se okrenuo i video nož koji se zabio Igoru u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a i ja sam uhvatio nož u nameri da ga otmem, što sam i uspeo”, ispričao je Malbaša, prenele su Novosti.

Taj čovek je, prema rečima optuženog, otvorio vrata od automobila i otčao, a Nešković je njemu rekao da beži da ga ne bi napao ponovo.

“Ja sam sa nožem otrčao u suprotnom pravcu ka svojoj kući”, rekao je Malbaša, a potom je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva, odbrane i suda.

Novosti podsećaju da je Malbašu nadzorna kamera snimila kako trči trotoarom sa nožem u ruci.

Na kraju današnjeg suđenja sudsko veće je odbilo da mu ukine pritvor ili zameni za kućni. On se u pritvoru nalazi od hapšenja u julu prošle godine, nakon sto je desetak dana bio u bekstvu.

Na suđenju u maju Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom tereti bivšeg fudbalera za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teških telesnih povreda.
 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading