NOVO ČUDO U KVALIFIKACIJAMA Kanada sve bliža Kataru
EPA-EFE/Jose Mendez

Amerikanci grabe ka plasmanu na Mondijal posle neigranja u Rusiji, a sve bliži čudu su i Kanađani koji su i bez Milana Borjana na golu napravili veliko iznenađenje u Meksiku i "žive san" o direktnom plasmanu u Katar. Iz KONKAKAF zone će tri selekcije izvaditi direktnu vizu, dok će četvrtoplasirani u Interkontinentalni baraž.

Meksikanci su napravili neočekivan kiks protiv desetkovane Kanade. Iako su gosti bili lišeni usluga bitnih igrača poput Milana Borjana, dugogodišnjeg kapitena Atibe Hačinsona i odličnog napadača Kajla Larina iz Bešiktaša, kao i Džuniora Hojleta, uspeli su da ostvare skoro pa istorijski rezultat. Dovoljno je reći da do sinoć nisu postigli ni gol na gostovanjima u Meksiku od 1980. godine i da je gol-razlika u tom periodu bila 20:0 u korist Meksikanaca. Veliko bod ih gura ka 

Popularni "jenkiji" su koji su kod kuće u Dalasu savladali Jamajku sa 2:0 i lansirali novo ime u gomili talentovanih klinaca. Mladi napadač Rikardo Pepi (18) iz Dalasa je bio heroj pobede Amera. Posle nedavnog gola na debiju protiv Hondurasa, noćas je sa dva pogotka u drugom poluvremenu srušio Jamajku i najavio da bi ispred njega mogla da bude sjajna karijera, pa se očekuje da već od sledeće godine zaigra u nekoj jakoj evropskoj ligi. 

KONKAKAF KVALIFIKACIJE ZA MONDIJAL – 4. KOLO

SAD - Jamajka 2:0

(Pepi 49, 62)

Honduras - Kostarika 0:0

Meksiko - Kanada 1:1 

(Sančez 21 - Osorio 24)

El Salvador - Panama 1:0 

(Ernandez 37)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading