ŠUMADIJSKI METJUZ ZA ALO!: Propustio sam mnoge svadbe, samo svoju nisam!
Alo/Aleksandar Đorđević

FK Kragujevac, koji su osnovali „crveni đavoli“, najvatreniji navijači Radničkog, pravo je osveženje u nižerazrednom fudbalu grada na Lepenici. Javnost su zaintrigirali dovođenjem Vladimira Božovića, bivšeg reprezentativca Crne Gore, Predraga Živadinovića, nekadašnjeg golgetera Radničkog, a pogotovo Darka Spalevića, strašnog strelca i miljenika kragujevačke publike koji, ipak, ne igra redovno jer živi na Kopaoniku gde se bavi ugostiteljstvom.

ŠUMADIJSKI METJUZ ZA ALO!: Propustio sam mnoge svadbe, samo svoju nisam!

Alo/Aleksandar Đorđević

 

Sada je Kragujevac postao poznat i kao klub u kojem igra Gordan Petrović Braksi (59), bar tako kažu, najstariji aktivan fudbaler u Srbiji. U prethodnoj sezoni Braksi je igrao za Jedinstvo iz Petrovca, člana Prve gradske lige Kragujevca.

- Lako su me ubedili da nastavim da igram. A zašto igram tako dugo, odgovor je jednostavan - volim da igram - objašnjava Braksi u razgovoru za Alo!.

Svuda najbolji strelac

Zaštitni znak Gordana Petrovića gde god da je igrao, izuzev Radničkog, bili su golovi.
- Svuda sam bio najbolji strelac. U Budućnosti iz Resnika, u rangu ispod zone, dao sam 30 golova. Sa 38 godina, u Karađorđu iz Topole bio sam najbolji strelac Srpske lige, a najlepše fudbalske dane proveo sam u Mladosti iz Saranova, od 2002. do 2004, kada smo se plasirali u zonu.

Spisak klubova u kojima je popularni Braksi igrao je zaista dug i veliko je pitanje da li je sasvim tačan. Jer je teško snaći se u takvom nizu. Na spisku su kragujevački klubovi Sušica, Arsenal, Radnički, Kolonija, Erdoglija, Aerovinung, Šumadija, zatim Jedinstvo iz Petrovca kod Kragujevca, Budućnost iz Resnika kod Kragujevca, Partizan iz Cerovca, Sloga iz Zabojnice, Mladost iz Saranova, Šumadinac iz Velikog Krčmara, Šumadija iz Čumića, Karađorđe iz Topole... Tri tačke za svaki slučaj.

ŠUMADIJSKI METJUZ ZA ALO!: Propustio sam mnoge svadbe, samo svoju nisam!

Alo/Aleksandar Đorđević

 

- Bio sam i u najboljem kragujevačkom klubu, ali kratko. Nisam prošao pripreme i bilo je teško da se izborim za više igre. Tada su treneri Radničkog bili Dragan Popadić i Milašin Milić Ujka - priseća se naš sagovornik.

Povukao na oca

Gordan kaže da za dugu karijeru može da zahvali i genima.
- Moj otac Ljubinko, poznatiji kao Bralica, igrao je do 46. godine u Jadranu, Jedinstvu iz Petrovca i Sušici. Sinovi Zlatko i Darko su igrali fudbal, ali ne dugo. Darko je, ipak, u fudbalu kao sudija u Prvoj gradskoj ligi.

Skoro da i ne treba naglasiti da Braksiju fudbal nije najvažnija sporedna, nego najvažnija stvar na svetu, naravno posle porodice.

- Moji su naučili da mi je fudbal na prvom mestu. Svadbe, ispraćaji, rođendani, sve je to bilo manje važno od fudbala. Jedino sam bio na svojoj svadbi - uz osmeh priča Braksi, i dodaje da sve uspeva da uskladi sa poslom u „Zastavi oružje“, u kojoj radi u službi održavanja.
ŠUMADIJSKI METJUZ ZA ALO!: Propustio sam mnoge svadbe, samo svoju nisam!

Alo/Aleksandar Đorđević

 

 

Kažu da je on najstariji aktivni igrač u Srbiji, a u njegovom novom klubu ocenjuju da je - najiskusniji. Nažalost, debi je obeležen porazom. Na igralištu u nekada popularnom izletištu Košutnjaku, usred predivne hrastove šume i debelog hlada, Kragujevac je u gradskom derbiju izgubio od Jadrana (3:4). Braksi je ušao pred kraj, igrao je solidno, ali nije uspeo da utiče na promenu rezultata.
- Umesto da vodimo sa 3:0, oni su izjednačili, poveli sa 2:1 i na kraju pobedili. Ali i to je fudbal. Ispravićemo greške - optimista je 59-godišnji Gordan Petrović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading