NE STIŠAVA SE BURA Stanojević dobio žestok odgovor iz Zvezde
Vladimir Marković/ Marko Metlaš

Danima se ne smiruje situacija i rastu ntenzije zbog odluke Medicinske komisije FSS da prihvati Zvezdin zahtev za odlaganje utakmice protiv Voždovca- ta odluka je izazvala žestoku reakciju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, a par dana kasnije, šefu struke crno-belih stigao je odgovor od predsednika te komisije dr Miljka Ristića koji je ujedno i član Upravnog odbora Crvene zvezde.

Ristić je na tu temu govorio za Zvezdinu klupsku televiziju i tom prilikom Stanojevićevu reakciju ocenio kao pokušaj omalovažavanja lekarske profesije.

- Bez razloga se digla neka buka oko nekih dijagnoza, što je malo uzburkalo sportsku javnost. Ja kao predsednik Medicinske komisije moram da kažem da ova komisija ne postavlja dijagnoze i ne leči fudbalere. Njen zadatak je da na osnovu medicinske dokumentacije odluči da li su se stekli pravni uslovi da se utakmica odloži. Ovo nije izuzetan slučaj, ja sam dugo predsednik Medicinske komisije i bilo je sigurno dvadesetak takvih predloga i zahteva i uglavnom su to bili opravdani zahtevi. Svi vole da igraju utakmice i da se bave sportom. E, sada, nekom protivniku ne odgovara i nalazi u tome neke paramedicinske razloge i na taj način hoće da omalovaži našu lekarsku profesiju. Neće lekar tako lako da napiše neko uverenje koje ne odgovara stvarnom stanju fudbalera. Ovo što trener Partizana asocira da postoji zloupotreba, mislim da na terenu treba da se odmere snage, da li u redovnom ili nekom drugom terminu. Mislim da su to jedina rešenja da se pokaže ko je bolji. Partizan i Zvezda su nedavno odigrali nerešeno, 1:1, to je negde ista vrednost ako na osnovu jedne utakmice mogu da se izvode zaključci - počeo je Ristić.

NE STIŠAVA SE BURA Stanojević dobio žestok odgovor iz Zvezde

Printscreen/ Happy

 

Doktor ne vidi razloga zašto je došlo do takve reakcije, osim traženja nekakvog ''opravdanja za budućnost''.

- Medicinska komisija uzima kao validnu pečatiranu dokumentaciju iz državnih zdravstvenih ustanova, ako je zavedena u protokolu zdravstvenih pregleda, uz faksimil doktora. Nije naše da proveravamo, možda postoji sumnja i kod nas da li je izveštaj lekara validan, ali to je stvar ko misli da je ugrožen, a u ovom slučaju Partizan, treba da dostavi neka validna dokumenta koja bi ukazivala da je ta dijagnoza kod fudbalera lažna. Potrebno je da svaki fudbaler ima pojedinačni izveštaj, da svaki igrač ima svoj lični karton, ne može se grupno postavljati dijagnoza. Mi smo utvrdili da su papiri koji su stigli su potpuno validni i garantuju neku istinu. Osobe koje pišu neka lažna uverenja svesne su da mogu izgubiti i svoju licencu. Ne vidim šta se tu toliko remeti, pa na terenu će se pokazati ko je bolji. Meni to deluje kao neko opravdanje za budućnost, ako ne bude prvi u državi i ako ne pobedi Zvezdu u duelu, da je opravdanje da je Zvezda nešto lažirala. Nema to veze sa Zvezdom, već sa medicinskim pregledima koji se vrše u zvaničnim ustanovama ove države. Ja nemam nikakve informacije koje bi ukazivale da su ta uverenja lažna - izjavio je Ristić.

Na kraju, da li su se Zvezdini fudbaleri već oporavili...

- Sad je malo specifična situacija. Takve infekcije se češće događaju u letnjim mesecima. Velika je razlika u kličničkoj slici od fudbalera do fudbalera. Neke osobe moraju da se smeste u bolnicu i da se rehidriraju. Uglavnom se završi bezazleno posle par dana kada ti simptomi nestaju. Koliko znam iz kluba, oni se osećaju bolje, ali ne mogu ozdraviti preko noći. Nema pogoršanja bolesti i niko od njih ne zahteva neko stacionarno lečenje - zaključio je Ristić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
QQLELE

25.09.2021 14:10

Kada zvezda nastavlja da igra ping pong ligu, kada Borjan pocne tvrdo da kaki