KUMAN USKORO DOBIJA OTKAZ Svet u šoku, totalni anonimus seda na klupu Barselone (FOTO)
EPA/ Alejandro Garcia

Preokret kakav niko nije moga da nasluti. Izvesni dolazak Ronalda Kumana sa klupe Barselone je pitanje dana, a mediji su potrčali da kao njegovog naslednika imenuju Roberta Martineza. Selektor Belgije ipak neće na klupu Katalonaca, već - Oskar Garsija?!

Malo poznati stručnjak je trenutno na klupi francuskog Remsa, ima 48 godina, a trenerskim poslom bavi se još od 2009. godine.

Oskar Garsija je dete Barselone, rođen je u Sabadelju u Kataloniji, prošao je sve mlađe kategorije u "La Masiji", a za prvi tim je odigrao 69 utakmica i postigao čak 21 gol, iako nije bio standardan tokom šest sezona (1993-1999). U prvi tim ga je uveo Johan Krojf, a kasnije je igrao za Albasete, Valensiju, Espanjol i Ljeidu u kojoj se povukao 2005. godine.

Radio je kao trener u "La Masiji", da bi prvi samostalni trenerski posao dobio kod Đordija Krojfa u Makabiju iz Tel Aviva 2012. godine! Sadašnji Barsin funkcioner i sin Johana Krojfa tada je kao sportski direktor doveo Oskara Garsiju u Makabi. Zanimljivo, Garsija je Makabiju doneo titulu posle 10 godina, ali je odmah posle prve sezone napustio Izrael iz privatnih razloga.

Kratko je vodio i Brajton, da bi se potom ponovo vratio na kratko u Makabi, i potom iste, 2014. preuzeo Votford. Najveći posao dočekao je 2015. kad je preuzeo Salcburg sa kojim je osvojio dve vezane duple krune. Kasnije je vodio još i Sent Etjen, Olimpijakos i Seltu, pre nego što je novembra prošle godine preuzeo Rems. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading