ISKUSAN U EVROPI, DEBITANT U SUPERLIGI Milan Milanović u Radničkom iz Kragujevca
FK Radnički

 Naime, on je novi igrač Radničkog 1923 iz Kragujevca i registrovan je tako da može da zaigra na gostovanju Kragujevčana u Gornjem Milanovcu, gde ih dočekuje Metalac.

Rođen u Kosovskoj Mitrovici, prve fudbalske korake načinio u Ibaru iz Leposavića, talentovanio dečak je ubrzo zainteresovao klubove iz prestonice i kao četrnaestogodišnjak pristupio Zemunu, da bi ga samo dve godine kasnije uzela Crvena zvezda u kojoj se zadržao samo godinu dana i potom potpisao za Lokomotivu iz Moskve u kojoj su ga proglasili za naslednika popularnog i cenjenog Branislava Ivanovića. Posle tri godine Milanović otpočinje svoje fudbalsko putešestvije po Italiji u kojoj je igrao za Palermo, Sijenu, Vićencu, Askoli i Pizu, zatim polusezonu igra u Željezničaru iz Banjaluke, odakle odlazi u Sloveniju, u Triglav iz Kranja, koji mu je i poslednji klub po povratku u Srbiju, ovoga puta u Kragujevac.

Milanović smatra da je dolaskom u Radnički 1923 napravio pravi potez za svoju dalju karijeru, a činjenica da će prvi put da zaigra u našem elitnom fudbalskom takmičenju predstavlja samo motiv više za dodatno dokazivanje.

– Na poziv sportskog direktora Slavka Perovića i trenera Vladimira Radenkovića odlučio sam da dođem u Кragujevac jer mi se ovo čini kao prava sredina za fudbalski povratak, nakon pauze koju sam napravio po odlasku iz Slovenije. Dobro poznajem ekipu Radničkog, s obzirom na to da sam pratio njihove igre u Prvoj ligi Srbije u prošloj sezoni. Mislim da ekipa ima veliki potencijal, što je uostalom i pokazala u dosadašnjih 10 kola. Nadam se da ću svojim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone – optimista je Milanović, prilikom predstavljanja u svom novom klubu.

Dolaskom Milanovića Radnički je dobio opciju više na poziciji štopera i igrača koji ogromnim iskustvom može da doprinese čvrstini odbrane.

- S obzirom na to da je ova polusezona duga i da traje sve do polovine decembra, nametnula se potreba za angažovanjem još jednog igrača na poziciji štopera. Uspeli smo da se dogovorimo sa Milanovićem, iskusnim igračem sa bogatom internacionalnom karijerom, koji je izrazio želju da ovde provede narednih šest meseci ili godinu dana. Sigurno da će nam igrač njegovog profila i fizičkih karakteristika dosta značiti, pre svega prilikom prekida. Očekujemo i da makar deo svog ogromnog iskustva prenese na mlađe saigrače – ističe Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Milanović je, inače visok igrač što je izuzetno važno za situacije u odbrani posle prekida, ali je u dosadašnjoj karijeri postigao i mnogo golova posle kornera ili slobodnih udaraca sa strane. Izvesno vreme je trenirao sa fudbalerima Radničkog, tako da trener Radenković i

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading