"MILE VISKI", "NOVI ŠEVČENKO", LITRE ALKOHOLA I KORAK DO "MARAKANE" Pre Zvezde izabrao Hrvatsku, igrao za Maradonu, a sada je završio živopisnu karijeru!
EPA

 

Nekada jedan od najvećih talenata kako ukrajinskog fudbala tako i Evrope, Artem Milevski (35) brzo je prošao put od velike zvezde do igrača za koga se takmiče nisko budžetni klubovi i koji spas traži u dosta lošijim sredinama. Bivši reprezentativac Ukrajine 2010. godine važio je za jednog od najboljih napadača na Starom kontinetu. 

Popularni "Mile Viski", kako su ga prozvali u domovini zbog nezdravog načina života odlučio je da u 37. godini završi profesionalnu karijeru i okači kopačke o klin.

EPA

 

Braneći boje Dinama iz Kijeva u kojem je fudbalski stasao, 190 centimetara visoki napadač postigao je čak 20 golova na 26 utakmice, pa je uz 8 asistencija proglašen najboljim igračem Ukrajine. Tada je dočekao svojih pet minuta, ali bukvalno pet minuta jer njegova slava nije potrajala. Uspeo je da tu godinu iskoristi i na reprezentativnom nivou gde je bio prvi napadač. Dobio je nadimak "novi Ševčenko", ali od svega toga ostalo je samo sećanje.

Alkohol, žene i nezdrav stil života doveli su ga do toga da brzo fudbalski "propadne". Čak je 2013. godine bio ponuđen Crvenoj zvezdi, ali su na Marakani izbegli "minu" i nisu pogrešili što nisu angažovali Milevskog koji je tada potpisao za Gančerbirligi i odigrao svega šest utakmica bez učinka.

EPA

 

Put ga je kasnije tri puta dovodio u komšiluk. Prvo u Hajduk iz Splita, odnosno Split, a onda i u mađarsku Kišvardu te rumunsku Konkordiju. Igrao je u dva navrata za Dinamo iz Bresta čiji je predsednik u Artemovom prvom mandatu bio Dijego Maradona, a u međuvremenu se oprobao i u Rusiji, tačnije u Tosnu. Prethodnu sezonu okončao je u ekipi Minaja sa kojom je na jedvite jade uspeo da obezbedi opstanak u najjačem rangu ukrajinskog fudbala. Odigrao je 10 utakmica bez pogotka.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading