"VIRTUOZ ZA MREŽE" STIGAO U KRAGUJEVAC! Najstariji aktivni fudbaler u Srbiji igra i u 60. godini! (FOTO)
FK Kragujevac 1996

 

Sada, kada se Kragujevcu, prvoplasiranoj ekipi Druge gradske lige pridružio Gordan Petrović Braksi (59) veliko je pitanje ko je oko fudbalskih terena Šumadije najpoznatiji fudbaler ovog tima. Da li Darko Spalević, Vladimir Božović, Predrag Živadinović ili pomenuti Braksi. Oni koji pomno prate igre nižerazrednih klubova sigurno će reći – Braksi.

Kažu da je on najstariji aktivni igrač u Srbiji, a u njegovom novom klubu ocenjuju da je – najiskusniji.

Braksi važi za rasnog strelca, pa i sada, bez obzira na godine, i u karijeri je sa svojim klubovima, najčešće, ostvarivao plasman u viši rang.

A spisak klubova je, zaista, dug i veliko je pitanje da li je sasvim tačan. Jer, teško je se snaći u takvom nizu. Na spisku su kragujevački klubovi Sušica, Arsenal, Radnički, Kolonija, Erdoglija, Aerovinung, Šumadija, zatim Jedinstvo iz Petrovca kod Kragujevca, Budućnost iz Resnika kod Kragujevca, Partizan iz Cerovca, Sloga iz Zabojnice, Mladost iz Saranova, Šumadinac iz Velikog Krčmara, Šumadija iz Čumića, Karađorđe iz Topole i tri tačke za svaki slučaj...

Takođe, gotovo da nema turnira u malom fudbalu u Šumadiji na kojem legendarni Braksi nije tresao mreže.

Inače, Kragujevac je trenutno, posle četiri kola, lider na tabeli Druge gradske lige Kragujevca sa 10 bodova, drugoplasirani Divostin ima devet, a trećeplasirani Žeželj iz Donje Sbante sedam bodova. U nedelju, na svom terenu u Košutnjaku dočekuje tim Jadrana, gradskog rivala.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading