SPAS ZA VELIKANA Prebogati princ kupuje najtrofejniji francuski klub, spremio je ogromna sredstva.
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najtrofejniji francuski klub, desetostruki prvak Francuske Sent Etjen, pronašao je način da se spasi finansijske propasti, javljaju brojni evropski mediji. Pojavio se zainteresovani investitor sa Dalekog istoka i deluje da će "zeleni" preživeti kriizu, a ubrzo zatim i postati ravnorpavan rival u trci za visok plasman narednih sezona. Reč je o princu Kambodže Norodomu Ravičaku, koji je izrazio želju da preuzme klub zajedno sa poslovnim partnerima.

- Tačno je da sam se zvanično prijavio za preuzimanje Sent Etjena. Oduševljen sam fudbalom, odrastao sam prateći francusko prvenstvo i reprezentaciju Francuske. Cilj mi je da brinem za Sent Etjen kako bi ponovo pronašao mesto u evropskom fudbalu.

"Zeleni" su sa tri poraza zaredom ostali na dnu tabele kao 19. tim šampionata posle šest odigranih kola. Kambodžanski princ, koji ističe da nije prestolonaslednik, obećava da će dugoročno uložiti u projekat, zajedno sa partnerima čija će imena otkriti kada se steknu svi uslovi.

Francuski mediji navode da je depozit od 100.000.000 evra već deponovan u konsultantskoj kući KPMG. Ovo je sve posledica aprilske objave predsednika Rolana Romijea da će klub biti na tržištu, a da će prodaju sprovesti KPMG.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading