KAPITEN SRBIJE OTVORIO DUŠU Tadić otkrio Holanđanima dve velike tajne
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dušan Tadić je holandskim medijima ispričao zašto je 2018. odlučio da se iz Sautemptona vrati u zemlju lala i obuče crveno-beli dres Ajaksa.

- Izabrao sam da igram za Ajaks jer je to uvek bio moj klub iz snova. To je jedan od najvećih klubova Evrope, u kom je počeo totalni fudbal sa Rinusom Mihelsom i Johanom Krojfom. Pomislite koliko su samo igrača stvorili. koliko je mnogo legendi igralo za Ajaks i koliko je trofeja ovaj klub osvojio. Ajaks je poseban, a kad igraš za tako veliki klub, svaka utakmica je važna. Moraš da daš sve od sebe da bi osvajao trofeje i konstantno pobeđivao - rekao je Tadić.

Ne krije Tadić da su ambicije i ove sezone najviše.

- U Ajaksu su uvek velika očekivanja, što dodatno otežava posao. Moraš stalno da gledaš unapred i pokušavaš da beležih uspehe u kontinuitetu. Nema mnogo vremena za slavlje.

Kao kapiten Tadić pored kontinuirano dobih izdanja ima i obavezu da saigrače čini boljima.

- Igrači se trude da uvek motivišu jedni druge. Iskustvo ti omogućava da uvidiš da li je nekome potrebna svežina, moraš da se trudiš da sve primećuješ. Ono što je takođe važno jeste da igrač uživa. Igramo fudbal jer ga volimo i jer time usrećujemo mnoge ljude. Mislim da smo mi rođeni s takvim mentalitetom. Moraš uvek da budeš gladan uspeha - zaključio je srpski vezista.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading