"KRALJ POZAJMICA" STIŽE NA "MARAKANU" Optužen za silovanje, devet godina bio član Čelsija, spas pronašao pored se*si Poljakinje, a sada ga je sudbina povezala sa Zvezdom! (FOTO)
EPA

 

Fudbaleri Brage stižu ove srede u Beograd gde će u četvrtak (18.45) odigrati meč prvog kola grupne faze Lige Evrope protiv Brage. Sigurno najatraktniji protivnik u grupi crveno-belih važi i za najvećeg favorita za prvo mesto.

Braga nema mnogo "zvezda" u svojim, ali ima igrača koji je je čak devet godina bio član Čelsija, a da je odigrao samo 160 minuta u dresu "plavaca". Kako je to moguće? Upoznajte "kralja pozajmica" - Lukasa Pijazona.

Devet godina, a samo 160 minuta u Čelsiju

EPA

Pijazon u društvu Baneta Ivanovića

Lukas Pijazon (27) rođen je u Brazilu, u Sao Paolu i gle čuda upravo je u istoimenom klubu stekao fudbalsku slavu. Još davne 2012. godine, kada mu je bilo 18 godina, Čelsi je prepoznao njegov potencijal i doveo ga na "Stamford Bridž" za 7.500.000 evra.

Bio je to početak sna, koji se brzo pretvorio u košmar za Lukasa. Sigurno da nije ni slutio da će svoju šansu u Čelsiju dobiti "na kašičicu". Proveo je svega 160 minuta na terenu za devet godina u ekipi Romana Abramoviča. Samo je Di Mateo umeo da ga ceni za vreme provedeno u Londonu i davao mu kakvu takvu šansu.

Pitate se šta je radio preostalo vreme? Pa, uglavnom je igrao po pozajmicama. Zato i taj nadimak "kralj pozajmica". Čelsi jeste poznat kao klub koji ima mnogo igrača na svom platnom spisku, ali su to igrači koji šansu traže po "belom svetu". Tako je Pijazon igrao na raznim mestima u nadi da će dočekati šansu na "Stamford Bridžu", ali ona nije stigla...

EPA

Pijazon i Lukaku

Nosio je dresove Malage, Vitesea, Fulama, Ajntrahta, Redinga, Kjeva, Rio Avea... Zvuči zaista neverovatno, ali Pijazon je za sve to vreme bio igrač Čelsija.

- Posle nekog perioda ovakva veza je postala besmislena za obe strane. Nekada sam verovao da ću na pozajmicama da se dokažem i da se vratim u Čelsi, ali kako je vreme odmicalo, shvatao sam da je sve ovo za njih samo posao. Oni me na pozajmice šalju samo u nadi da će me neko otkupiti i da bi zaradili novac. To je manje-više jedino što ih zanima - rekao je razočarani Pijazon nakon rastanka sa Čelsijem.

U džepu 12.000.000 evra

EPA

Pijazon i Lukaku

Za vreme provedenu u Engleskoj zaradio je 12.000.000 evra. Dakle, Čelsi je bio spreman da plaća silne milione za igrača koji uopšte ne igra u njihovim redovima, ali je na platnom spisku.

Kada se na to doda i 7.500.000 evra plaćenih za njegov transfer, jasno je da je aktuelni šampion Evropa "bacio u vetar" 20.000.000. Naravno, daleko od toga da je Pijazon jedini slučaj. Istina, jeste jedini sa osam odlazaka na pozajmice, ali nikako nije jedini koji je zarađivao van matičnog kluba godinama unazad.

Braga kao spas karijere

EPA

Pijazon i Lukaku

Spas za Pijazona stigao je kada se za njegove usluge javila ekipa Brage. Na leto 2020. godine bio je pozajmljen u Portugal, a onda se Zvezdin rival odlučio da ga potpiše za stalno i to bez obeštećenja.

Lukas je procvetao u novom klubu. Počeo je da postiže golove, da asistira, konačno se oseća da je među svojima. Nagrađen je ugovorom do 2025. godine, a verovali ili ne njemu je tek 27 godina, iako deluje da je na fudbalskoj sceni već bar 15.

Oslonac - atraktivna Poljakinja

Na putu do oporavka mnogo mu je pomogla i njegova supruga, atraktivna Poljakinja Elizabet Kavalec Vitek sa kojom ima i sina. 

Sigurno da će i lepa manekenka biti u Beogradu gde će bodriti svog dragog protiv Crvene zvezde.

"Silovatelj"

EPA

Pijazon i Lukaku

Za Pijazona križi i ne tako lepa priča. Brazilac je 2015. godine bio optužen za silovanje u Kanadi. Tamošnja policija izdala je poternicu za njim, ali je očigledno na kraju sve rešeno u korist fudbalera.

Pijazon i Andrej da Silva Ventura navodno su upoznali 21. godišnju devojku u jednom noćnom klubu 25. jula i onda su zajedno otišli njenoj kući. Policija je optužila dvojicu brazilskih fudbalera da su silovali žrtvu kada je ona zaspala, a potom su pobegli.

- Zajedno sa prijateljicom, 25. jula 2015. godine, jedna 21-godišnja devojka je upoznala dvojicu fudbalera u Torontu koji su ih otpratili do stana i silovali je. Ti fudbaleri su sada identifikovani i nalaze se na poternici - stoji u saopštenju policije.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading