PRŠTALO JE NA SVE STRANE Velika bruka Bosne i Hercegovine, kiks Crne Gore, Hrvatima komšijski derbi
AP Jakub Kotian

Kazahstan je posle Ukrajine iznenadio i Bosnu i Hercegovinu, i to kao gost, dok je Hrvatska pobedom nad Slovenijom nastavila "mrtvu trku" sa Rusijom za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selekcija Bosne i Hercegovine je doživela novu bruku jer u Zenici nije uspela da savlada Kazahstan – 2:2. Gosti su vodili od 52. minuta, da bi "zmajevi" preokrenuli golovima Pjanića i Menala do 86. minuta, ali to nije bilo dovoljno. U petom minutu nadoknade je Zajnutdinov je postigao gol za veliki bod Kazahstana i tugu Bosne i Hercegovine koja ostaje na samo tri osvojena boda iz četiri utakmice.

U istoj grupi D Francuska je lako sa 2:0 savladala Finsku. Strelac za šampione sveta bio je Antoan Grizman koji je u 25. i 54. minutu na asistencije Benzeme i Duboe lansirao "galske petlove" ka Mondijalu.

Hrvatse su u Splitu do trijumfa 3:0 protiv Slovenije predvodili Marko Livaja golom u 33. minutu, Mario Pašalić u 66. i Nikola Vlašić u 94. minutu. Ekipa Zlatka Dalića je u potpunosti nadigrala selekciju koju predvodi Matjaž Kek i zasela na čelo tabele grupe H. Trenutno ima 13 bodova, koliko i Rusija, ali uz bolju gol-razliku: +7, naspram, +6 Rusa koji su lako savladali Maltu rezultatom 2:0. Strelci za "zbornaju" bili su Smolov i Bakaev u 10. odnosno, 84. minutu iz penala. U istoj grupi Slovačka je bila bolja od Kipra rezultatom 2:0 golovima Šranca i Koščelnika, pa je teoretski ostala u trci za drugo mesto i plasman u baraž.

U grupi G Holandija je ponizila Tursku - 6:1, uz het-trik Memfisa Depaja. Dva gola je postigao Donijel Malen, a jedan, prvi na meču i to u prvom minutu utakmice, postigao je Davi Klasen. Utešni pogodak za Turke u drugom minutu nadoknade utakmice postigao je Čengiz Under. Turci su od 44. minuta igrali sa desetoricom pošto je isključen Sojundžu. Holandija će sa Norveškom, koja je deklasirala Gibraltar (5:1), voditi bitku za direktan plasman na Mondijal, mada ni Turska nije još uvek potpuno otpisana. U okviru iste grupe Crna Gora nije uspela da savlada Letoniju na svom terenu, jer je meč završen bez pogodaka. Ceo meč za Crnu Goru je odigrao Igor Vujačić, dok je Aleksandar Šćekić zamenjen sredinom drugog poluvremena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading